Neoweb.nl

Ziekte en conflicten in Azië door opwarming

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.140
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Ziekte en conflicten in Azië door opwarming
« on: September 22, 2005, 09:01:02 PM »
'Ziekte en conflicten in Azië door opwarming'
bron:nu.nl

CANBERRA - De opwarming van de aarde zal in grote delen van Azië en op het Australische continent leiden tot een grotere sterfte als gevolg van ziekten. Ook zal het aantal conflicten in het gebied toenemen en zullen miljoenen mensen ontheemd raken. Dat staat in een rapport van de Australische Medische Vereniging en de Australische Milieu Stichting.

Volgens de organisaties zal de gemiddelde temperatuur op aarde de komende honderd jaar met minimaal 1 en maximaal 6 graden Celsius stijgen. Als direct gevolg van de warmte zullen jaarlijks ongeveer 15.000 mensen overlijden. Nu sterven in het betreffende gebied ieder jaar circa duizend mensen door oververhitting.

Onrust
Het gebied waar besmettelijke ziekten, zoals de dengue-koorts, heersen, zal zich uitbreiden. Daarnaast zullen door de opwarming ook vaker droogtes en orkanen voorkomen, waardoor de kans op voedseltekorten toeneemt. Dit zou weer meer sociale en politieke onrust tot gevolg kunnen hebben, wat weer kan leiden tot conflicten, oorlogen en een toename van het aantal autoritaire regimes.

Tyfoons (Oosterse Orkanen en Tornado's)
Een woordvoerder van de Wereldgezondheidsorganisatie zei donderdag dat er nu al jaarlijks zeker 10.000 mensen in Azië en Oceanië sterven als gevolg van de klimaatveranderingen. Het gaat om slachtoffers van onder meer tyfoons, cyclonen, overstromingen en droogtes.