Neoweb.nl

Audio flora (bloemen die als speakers fungeren)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bashanna

  • *****
  • 774
  • +55/-6
  • yourney to the future
Audio flora (bloemen die als speakers fungeren)
« on: July 23, 2004, 10:22:12 AM »
Hier een wel heel kunstzinnige innovatie:
In Japan is een vondst gedaan door Let's Corporation waardoor planten en bloemen geluid kunnen voortbrengen. Het magische zit hem in een speakersysteem dat doet alsof het een normaal speakersysteem is qua geluid, maar gebruik maakt van bloemen in plaats van de conventionele conussen in speakers. Planten en bossen bloemen met namen als Tango-A en Jingo-B kunnen door een ingenieus systeem als speaker werken: er wordt gebruik gemaakt van een buisje van acryl die een magnetische spoel en een oscillerend onderdeel bevat. Door een variabele stroom door het buisje te sturen begint het buisje en daarmee de bloemen op hoge snelheid te vibreren waardoor er geluid ontstaat. Het systeem is ontworpen voor bloemen-displays in winkels, en de prijzen liggen tussen de 46 en 460 dollar. Het bedrijf is ook van plan om een geavanceerder systeem met FM-radio te ontwikkelen.

Een onderzoeker in Canada heeft ook nog een idee voor een leuke toepassing van dit systeem:
"Clearly, if you vibrate something at an audio frequency, you will get a sound," he told New Scientist. "So I have no doubt it would make some sort of sound. But I don't how good it would be."

Lipz suggests the system could perhaps be used to let people carry out a conversation with their favourite flora. "A lot of people like to talk to their plants so maybe you could write some software to finally let them do that," he says.


bron: tweakers.net & lets-corporation