Neoweb.nl

Theater en games in een spannend treffen

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Theater en games in een spannend treffen
« on: February 05, 2009, 04:36:34 PM »
Theater en games in een spannend treffen, deel II
Soirée des Ateliers - 26, 27 en 28 februari

Omdat de eerste editie van Theater & Games zo’n succes was, staat de Soirée des Ateliers eind februari opnieuw in het teken van de virtuele wereld. Jonge kunstenaars zijn en blijven geboeid door het treffen van deze twee werelden. Drie groepen makers verleiden en manipuleren het publiek. Op drie voorstellingavonden zonder einde.

Huis en Festival a/d Werf organiseert twee maal per jaar een Soirée des Ateliers waarbij
theatermakers van de toekomst laten zien waar ze mee bezig zijn. Deze keer een groot aantal ex-HKU’ers en twee zussen die hiermee hun vijfde samenwerkingsverband aangaan!

In De grens tussen echt en echt bezoeken de gamewereld en de werkelijkheid elkaar. Wat is echt en wat niet? Een onderzoek van twee bachelors Art and Technology Design for Virtual Theatre and Games van de HKU, Fabian van der Meer en Joris van Dijk.

Thomas Artz, Anne Büdgen, Jan Willem Campmans en Christine Geense vertellen het verhaal van een eeuwenoud schilderij. Al honderden jaren verzamelt de persoon op het doek informatie van zijn ontelbare toeschouwers over een ontastbare wereld, die van echte mensen is en zal blijven. Of toch niet? Reproductie Verboden wekt een schilderij tot leven.

Freya (Frank Mohr instituut) en Sarah Eshuijs (Amsterdamse Theater Academie) zijn geïnteresseerd in machtsverschuivingen tussen toeschouwers en performers. Wie stuurt wie aan? In Monozygote 5 – Home ervaart het publiek het zelf.


Soirée des Ateliers – Theater & Games
Donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 februari
Start: 18.00 uur
(Eet)pauze: 19.00-20.00 uur

Zie ook:
www.huisaandewerf.nl