Neoweb.nl

filmster of popmuzikant... een uitstervend beroep

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
filmster of popmuzikant... een uitstervend beroep
« on: April 14, 2005, 10:29:55 AM »
Het klinkt misschien een beetje apart, maar feit is dat videotheken sinds vorig jaar (introductie van snelle DVD-branders) ruim 40% van hun omzet hebben zien teruglopen!
Ook het aantal videotheken is gedecimeerd. Vroeger wou ik zelf misschien wel een videotheek beginnen. Nu durf ik dat echt niet meer aan. Maar dat is iets wat je niet tegen kan houden... met geen enkel DRM systeem of  'what so ever'...

De platenmaatschappijen hebben óók echt serieuze problemen qua inkomsten, maar niet alleen aan de kant van de consument.
Veel (grote) artiesten geven de platenmaatschappijen de 'vinger' en publiceren /distribueren hun eigen muziek.
Op het moment dat een particuliere organisatie zoals Brein of BIG 50 mensen aanpakt, zijn er al weer 1000-en bijgekomen die fanatiek beginnen te sharen.

En waar gaat het écht om!
Iemand die muziek maakt.. waar doet die dat voor?
Als je echt van muziek maken houdt, componeer je muziek voor films etc. En heb je een gedegen opleiding gevolgd aan een conservatorium of andere studio opleiding.
Maar de meeste muziek van tegenwoordig kan iedere kneus met een AKAI-sampler, een Roland GrooveBox en een 'gecrackte' versie van Steinberg maken. Met Magic MusicMaker hoef je niet eens te weten wat ritme of tonen zijn.

Mensen die 'beroemd' willen worden doen dat voornamelijk om het geld. Nou 'THINK AGAIN'' .. over een paar jaar valt er geen snikkel meer te verdienen in die branche.. 

Ook in Hollywood is technologische vooruitgang een niet te onderschatten kracht. Binnen enkele jaren worden acteurs en vooral 'casting figuranten' vervangen door digitale avatars, die op commando de juiste gezichtsuitdrukking, houding, kunstjes etc. kunnen repliceren. En dan heb ik het nog niet eens over de volledig 3D animatie films zoals, finding Nemo, Toy Story, Bug's Life, Shark-Tales en The Incredibles!

Tegenwoordig heb je nieuwe sterren die het geld verdienen. Denk aan (robo)sporters, gamers, nepfiguren (zoals manga, tweenies, diddle, teletubbies )etc. Zij zijn de 'sterren' van de nieuwe generatie. Er zijn nu al bekende 'gamers' die verafgod worden door velen! En in Japan zijn sommige Animé figuren hotter dan Britney Spears!


Het beroep 'popmuzikant' of 'filmster' zou dus wel eens een uitstervend beroep kunnen zijn.
 
Ik denk dat platenmaatschappijen hun business gewoon grondig moeten 'redesignen' en zich gaan richten op het lanceren van de next-generation van 'nieuwe' idolen!

De toekomst is aan virtuele idolen, digitale sterren, en beheersers van het digitale rijk!
« Last Edit: April 14, 2005, 10:33:26 AM by Digihans »