Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Media, kunst, muziek, film, tv, radio, schilderen, haute couture, VJ, DJ etc => Topic started by: Digihans on July 17, 2005, 08:24:57 PM

Title: Pixelroller: Printer om je muur te schilderen
Post by: Digihans on July 17, 2005, 08:24:57 PM
Pixelroller: Printer om je muur te schilderen

bron: tweakers.net

rAndom International, een creatief bedrijf, komt met een soort verfroller waarmee analoge pixelart geprint kan worden. Stuart Wood en Florian Ortkrass hebben samen de PixelRoller ontwikkelt, een snelreagerende printertool die digitale informatie schildert als pixels. Met dit apparaat worden de creativiteit van handmatig schilderen gecombineerd met de nauwkeurigheid van digitaal printen. De gebruiker bepaalt waar hij de strepen met pixel-art neerzet, maar behoeft niet bijzonder behendig te zijn om tot een mooi resultaat te komen.

Er kunnen verschillende oppervlakten beschilderd worden, zoals steen, glas en behang. Het is niet nodig om instellingen aan het apparaat te veranderen wanneer er van ondergrond wordt verwisseld: de gebruiker kan in een streek doorschilderen van grond naar muur naar plafond zonder zich ergens zorgen over te maken. Het eerste prototype, de Light Roller, maakt gebruikt van lichtgevoelige inkt die wordt beschenen door 12 ultraviolette LED’s. De geschilderde pixels vervagen na verloop van tijd.

Bekijk de filmpjes maar eens op de onderstaande site :
http://random-international.squarespace.com/pixelroller-overview/
http://random-international.squarespace.com/pixel-roller-video/
Title: Re: Pixelroller: Printer om je muur te schilderen
Post by: Robert on July 18, 2005, 04:45:59 PM
Leuk voor kinderen. Kunnen ze een kleurplaat inkleuren zonder 'buiten de lijntjes' te komen.  ;)