Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Media, kunst, muziek, film, tv, radio, schilderen, haute couture, VJ, DJ etc => Topic started by: daphnebs on October 14, 2004, 03:51:14 PM

Title: Theater en nieuwe media
Post by: daphnebs on October 14, 2004, 03:51:14 PM
hoi!
ik doe op dit moment onderzoek naar het gebruik van nieuwe media toepassingen in het theater en in theatervoorstellingen mijn onderzoeksvraag is:
Hoe moeten theaters omgaan met het toepassen van nieuwe media in theatervoorstellingen. En verschuift de theaterbeleving niet door het gebruik van nieuwe media van de voorstelling naar de presentatie?
Zou graag jullie mening daarover wel willen weten.

groetjes daphne
Title: Re: Theater en nieuwe media
Post by: harbosma on October 15, 2004, 11:59:10 AM
Ik zelf ben tegen het grootschalig gebruik van nieuwe media toepassingen in theatervoorstellingen. Het aandacht van het publiek wordt afgeleid naar deze toepassingen, waardoor de voorstelling zelf naar de achtergrond verschuift. Een theatervoorstelling moet een theatervoorstelling blijven, en niet een een of andere media presentatie.
Title: Re: Theater en nieuwe media
Post by: merkator on October 16, 2004, 02:08:49 PM
Het gebruik van nieuwe media technologien kan juist ook een verrijking zijn.

Betere belichting en gedetailleerder geluid, kunnen de belevenis juist intensiferen. (geluidseffecten en beeldeffecten)

Waar "vroeger" hele decors werden verreden, om 'beweging' in het spel te krijgen, kan men nu gebruik maken van beamers.

Ook het soufleren kan nu eenvoudig via oordopjes gebeuren. En 'onzichtbare' mini microfoons zijn ideaal, zodat de spelers niet meer hoeven te schreeuwen.

En tegenwoordig draait het 'jammergenoeg' wel allemaal om de presentatie. Hetzelfde stuk , kan op verschillende manieren worden gespeeld. Van low-budget tot broad-way.
Title: Re: Theater en nieuwe media
Post by: dazz on April 26, 2005, 03:19:16 AM
Dag,

Af en toe kom ik door de Nes in Amsterdam (http://www.google.nl/search?hl=nl&scoring=d&q=Nes+theater++Amsterdam&meta=lr%3Dlang_nl), en daar zijn allerlei theaters.
  Nou vraag ik me af of het misschien een aardig idee kan zijn om voorstellingen/optredens te visualiseren via cafĂ©-ruimtes die daar zijn in de omgeving.

Met groet,

(http://www.ronkr.exto.nl/gallery/dbimages/1776/1776-m-82779.jpg)