Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Media, kunst, muziek, film, tv, radio, schilderen, haute couture, VJ, DJ etc => Topic started by: Robert on March 13, 2006, 09:18:18 AM

Title: Treble wint Nationaal Songfestival
Post by: Robert on March 13, 2006, 09:18:18 AM
Treble wint Nationaal Songfestival 

bron:nu.nl

AMSTERDAM - Treble is zondagavond winnaar geworden van het Nationaal Songfestival met het nummer Amambanda. Dat bleek in een rechtstreekse NOS-uitzending (Ned. 2) vanuit de Amsterdamse Heineken Music Hall. De winnaar van de liedjeswedstrijd werd gekozen door het stemmende publiek en mag Nederland in mei vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Athene.

Alledrie de deelnemers, naast meidengroep Treble ook Maud en rockband Behave gaven zondag een miniconcert van drie liedjes. Twee daarvan kwamen uit hun eigen repertoire, terwijl het derde liedje uit een open inschrijving voor tekstschrijvers afkomstig was.

Na de drie miniconcerten koos een vakjury per act welke van de drie liedjes nogmaals mocht worden gezongen in een eindronde. Het stemmende publiek mocht vervolgens het eindoordeel vellen. Volgens de betrokken notaris brachten in totaal 126.000 muziekliefhebbers hun stem uit.
Title: Re: Treble wint Nationaal Songfestival
Post by: Digihans on March 20, 2006, 08:22:49 PM
Het is wel een keer heel wat anders! Ik denk dat ze goede kansen maken in de voorrondes. Want Nederland is nog niet verzekerd van een plaats in het officiƫle Eurovisie Songfestival