Neoweb.nl

The great Global Warming Swindle

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Nemisis2003

 • **
 • 54
 • +4/-1
 • Gender: Male
 • Truth is in the eye of the beholder
The great Global Warming Swindle
« on: October 03, 2007, 05:28:23 PM »
Hallo Mensen,

Iemand deze docu gezien?

Part1
http://video.google.nl/videoplay?docid=6650329384813546196&q=the+great+global+warming+swindle&total=123&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=6


Helaas kan ik alle part zo 1,2,3 niet vinden, maar die staan vast ergens.

In het kort komt het erop neer dat CO2 geen temperatuursverandering ter weeg brengt, maar dat juist een temperatuurstijging zorgt voor meer CO2 in de atmosfeer.
Daarnaast lichten ze een geloofwaardig model toe dat klimaatsverandering verklaard aan de hand van zonnestraling, zonnewinden en cosmische straling.

Ik vind het erg interessant, maar op dit moment weet ik niet goed wat te geloven. An inconvenient truth heeft voor mij op dit moment niet meer of minder waarde dan The great global warming swindle.

Kan iemand hier iets zinnigs over zeggen of mogelijk literatuur of links aanbieden die hier een wetenschappelijk "onafhankelijk" oordeel over geven?

Offline Nemisis2003

 • **
 • 54
 • +4/-1
 • Gender: Male
 • Truth is in the eye of the beholder
Re: The great Global Warming Swindle
« Reply #1 on: October 08, 2007, 09:55:42 AM »
Ik meen overigens ergens te hebben gelezen dat TGGWS in de wereld is gebracht door 'conservatieve' partijen. Die er bij gebaat zijn om zoveel mogelijk olie uit de grond te pompen en erbij gebaat zijn zoveel mogelijk wapens te leveren aan oorlogen rondom die olie.

Ja en dat is het hele eieren eten  :-X An unconvenient truth is door de democraten (Al Gore) neergezet.
Ze spreken elkaar tegen en ze zijn beide niet onafhankelijk, dat is mijn dilemma.
Is het dan echt een kwestie van geloven/partij kiezen, of is er wel een eenduidige wetenschappelijke verklaring.

In TGGWS wordt aangetoond, dat altijd in het verleden wanneer de temperatuur gestegen is, de CO2 iets later steeg, dus een gevolg was van opwarming en niet andersom.
Dit is een feit wat Al Gore gewoon niet vermeld, hij zegt dat er een verband is, maar haalt het ook meteen uit het verband.
Hij vermeld alleen niet wat er eerst gebeurd. Meer het kip en het ei verhaal, alleen is hier wel duidelijk wat er eerst kwam en wat daarna, eerst opwarming, daarna CO2 stijging.

Als iemand mij een bron kan geven die duidelijk verklaart dat dit niet waar is kan ik me er bij neerleggen.

Theorie over Warming = CO2 increase.

http://www.skepticism.net/articles/2001/000023.html

http://nov55.com/gbwg.html

Offline onleesbaar

 • *
 • 20
 • +3/-1
Re: The great Global Warming Swindle
« Reply #2 on: April 15, 2008, 08:57:59 PM »
klimaatverandering doro CO2 stijging is een theorie. niks mis mee, maar het bestaan van een theorie is geen garantie voro de waarheid.

State of Fear van Michael Crichton gelezen?
Hierin wordt de discussie beschreven tussen de 2 kampen.  De voor en tegenstanders van klimaatverandering. Feiten zijn vaak verdrongen door waarden. Alsof je als je niet gelooft in klimaatverandering een rechtse conservatieve lomperik bent. Een 'flatearther'. Een consensus kan het fout hebben,zie NaziDuitsland, zie de heksenjacht. Een computermodel bewijst niks...het is afhankelijk van de input die je erin stopt.
 :P

Waarom een heel IPCC circus? Kijk naar de discussie ronom de grafike van mann et al. De critici werden afgedaan als marionetten van de olieindustrie, maar uiteindelijk bleek de grafiek ook onjuist....wat zegt dat over de kwaliteit van IPCC?

Ik hoef niet te zeggen of ik wel of niet geloof in klimaatverandering (klimaat=de gem weersverwachting van 30 jaar) ik ervaar dat toch niet direct... Kijk naar hoe de discussie verloopt. Catastrofaal dit en ramp dat, klimaatverandering is HIER.... De toonzetting is heel erg mobiliserend, maar ik mis overtuigend bewijs...

Overigens Mineyourownbussiness gezien? Ook zeer schrijnend....