Neoweb.nl

Nanomagneetjes in de strijd tegen kanker

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.146
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Nanomagneetjes in de strijd tegen kanker
« on: March 06, 2008, 09:41:34 AM »
Nanomagneetjes in de strijd tegen kanker

Heel kleine magneetjes kunnen mogelijk in de toekomst helpen tegen kanker. Deze worden nu beter en sterker door bacteriën gemaakt.
 
Een groep onderzoekers in Edinburgh heeft de techniek om deze magneetjes te maken verbeterd. De magneetjes worden nu door bacteriën gemaakt. Bacteriën kunnen de magneetjes beter maken dan de onderzoekers zelf. Ze worden dan veel egaler van vorm en maat.

De bacteriën nemen ijzer op uit hun omgeving en maken daar een soort van magnetische kralenketting van. De onderzoekers hebben nu de bacteriën naast ijzer, ook een ander stof gegeven: kobalt. Hier worden de magneetjes tot 46 procent sterker van. Met deze sterkere magneetjes kan er in de toekomst mogelijk een nieuw wapen tegen kanker ontwikkeld worden. 

De magneetjes kunnen dan worden begeleid naar de plek van de tumor door magnetische aantrekkingskracht. In de tumor kunnen ze geactiveerd worden met een tegenovergesteld magnetisch veld, waardoor ze opwarmen en de tumorcellen doodmaken. Of ze kunnen medicijnen meenemen om de tumor heel specifiek te behandelen.

bron:nu.nl