Neoweb.nl

Nanotechnologie: kans of bedreiging? Praat mee op www.nanopanel.nl

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Nanopanel

  • *
  • 1
  • +0/-0
Nanotechnologie: kans of bedreiging?
De maatschappelijke gevolgen van een nieuwe technologie. Praat mee en geef uw mening in het Nanopanel!

Als lezer van dit forum weet u al dat water- en vuilbestendige kleding, beginnende kankercellen opsporen met zeer kleine camera’s in de bloedbaan en laptops met mini-batterijen de nabije toekomst van nanotechnologie is. Een toekomst met veel mogelijkheden, maar zoals u weet ook met de nodige vragen en onzekerheden. Wij nodigen u uit om mee te denken over deze ontwikkelingen in het online Nanopanel op http://www.nanopanel.nl. Het Nanopanel helpt de Nederlandse overheid bij het verantwoord omgaan met ontwikkelingen in de nanotechnologie.

In het Nanopanel spreekt u zich samen met een grote, diverse groep Nederlanders uit over ontwikkelingen in nanotechnologie. U hoeft geen ‘Nanodeskundige’ te zijn om te kunnen zeggen welke ontwikkelingen u ziet zitten, en welke ontwikkelingen juist niet. Wat voor kansen biedt het voor u en voor welke gevolgen bent u misschien bang? Om deze vragen te beantwoorden, vragen wij de leden van het Nanopanel te reageren op voorbeelden, artikelen en films over nanotechnologie op http://www.nanopanel.nl.

Quote
Ultrakleine nanorobots die in ons lichaam worden ingebracht, kunnen ziektes sneller opsporen en genezen. Maar hoe weten we zeker dat deze robots veilig zijn voor ons eigen lichaam?

Op basis van de discussie die het panel gedurende een ruim half jaar voert, brengt het Nanopanel nin de herfst van 2010 een advies uit aan de Commissie Maatschappelijke Dialoog Nanotechnologie. Deze commissie ondersteunt de Nederlandse regering bij het ontwikkelen van verantwoord beleid rondom nanotechnologie.

Wilt u meedenken over de toekomst van nanotechnologie in Nederland? Meld u dan aan voor het Nanopanel op http://www.nanopanel.nl! U maakt dan bovendien kans op onder andere één van de vijftig VVV-Irischeques van €100,-!

Het Nanopanel is een project van Bureau KLB en wordt mogelijk gemaakt door de Commissie Maatschappelijke Dialoog Nanotechnologie. Deze commissie ondersteunt de Nederlandse regering bij het ontwikkelen van verantwoord beleid rondom nanotechnologie. Voor meer informatie over het Nanopodium: http://www.nanopodium.nl