Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Nanotechnologie, micro technologie, zetatech, deeltjes fysica en chemie => Topic started by: dvcgraphics on March 02, 2008, 12:41:57 PM

Title: nanotechnologie vs photovoltaïsche panelen
Post by: dvcgraphics on March 02, 2008, 12:41:57 PM
Ik ben van plan om photovoltaïsche panelen te zetten. (40 stuks)

Maar ik zag het filmke op youtube http://www.youtube.com/watch?v=IX-gTobCJHs (http://www.youtube.com/watch?v=IX-gTobCJHs) waar een soort gsm met nanotechnologie wordt opgeladen. mijn vraag is nu of er in de richting van zonnepanelen ook met deze technologie wordt gewerkt of onderzocht, en hoever ze al staan, zou da geen oplossing voor grote logge panelen?


Didier
Title: Re: nanotechnologie vs photovoltaïsche panelen
Post by: Digihans on March 02, 2008, 01:35:17 PM
Er komen zoveel nieuwe technieken en technologien op de markt, dat het moeilijk is om de nieuwste en beste hieruit te kiezen.

Veelal zijn dit experimentele producten die mogelijk nooit op de markt komen, of in het begin heel duur zijn, omdat ze de traditionele marktintroductiecurve volgen.
Title: Re: nanotechnologie vs photovoltaïsche panelen
Post by: Florian on March 16, 2008, 06:24:12 PM
Alles heeft inderdaad zo zijn tijd nodig, voor de meeste zaken is het misschien zelfs goed dat het even duurt voor het op de markt komt, zeker met nieuwe technologiën... Als een goed idee te snel en vol fouten op de markt komt krijgt het een slechte naam en is het dus nog moeilijker om het van de grond te krijgen.