Neoweb.nl

Nooit meer vieze laptops dankzij studenten

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline laurens

  • **
  • 55
  • +3/-0
Nooit meer vieze laptops dankzij studenten
« on: March 10, 2010, 10:54:06 AM »
Nooit meer vieze laptops dankzij studenten

AMSTERDAM - Vieze mobiele telefoons, stoffige laptops en vuile robots zijn in de toekomst verleden tijd.
Drie studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam presenteerden dinsdag TEClean, een wasmiddel om elektronica mee te wassen en drogen, gebaseerd op -nog niet bestaande- nanotechnologie.

Donna Soedarso (Nederland), Bastian Steinbach (Duitsland) en Severin Matten (Duitsland) wonnen met hun idee de Nederlandse ronde van een internationale ontwerpwedstrijd voor studenten.

De Duitse fabrikant Henkel nodigde 1650 studenten uit twaalf Europese landen uit om innovatieve ideeën voor cosmetica en schoonmaakmiddelen voor het jaar 2050 te leveren.

Finale
Zeven teams streden in Amsterdam om een plek in de internationale finale van de zogenoemde Henkel Innovation Challenge die in de hoofdstad plaatsvindt van 21 tot en met 23 april. De ontwerpwedstrijd is bedoeld om studenten kennis te laten maken met het bedrijfsleven.

''We wilden eigenlijk een wasmiddel voor bionische ledematen maken, maar we weten niet of mensen daar in 2050 wat aan hebben'', licht een van de studenten toe.

Nederland
Verleden jaar won een Nederlandse inzending uiteindelijk de internationale finale. ''We zijn het dan ook aan de deelnemers van verleden jaar verplicht de prijs naar Nederland te brengen'', aldus de drie blije winnaars.

Een opmerkelijk conceptproduct dat werd gepresenteerd, was Golden Shower. Een tablet voor in de douchekop, dat een geelkleurige substantie verspreidt, bestaande uit zonnebrandcrème en douchegel.

Deze inzending viel echter niet in de prijzen, hoewel de jury de naam en het product vooruitstrevend vonden.
Bron: Nu.nl & ANP