Neoweb.nl

Forumspel V "maak het verhaal langer"

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline admin

 • The Admin
 • *****
 • 579
 • +112/-10
 • Gender: Male
 • Neoweb Technologie Forum
Forumspel V "maak het verhaal langer"
« on: August 08, 2004, 01:47:07 PM »
Maak het verhaal een stukje langer en zorg voor een open eind, zodat het verhaal groeit.

Rampjaar 2014:
Door de aanhoudende vervuiling is het klimaat drastisch veranderd. Zelfs in Nederland is er de afgelopen 5 jaar geen ijs meer te bekennen. Het bestuur van de elfstedentoch, organiseert nu loop-, vaar- en fietstochten langs de 11 steden.
De aanhoudende warmte en droogte zorgt wereldwijd voor meer bosbranden. Deze bosbranden zorgen voor meer CO2 in de atmosfeer, waardoor het nog warmer wordt.
Maar 2014 was anders...nog warmer...dan de jaren ervoor.
Grote gletsjers in Canada, Rusland smolten letterlijk meters per dag. En ook rivieren uit gebergten waren groter en onstuimerig als ooit daarvoor.
Overal op aarde komen dat jaar grote overstromingen voor.
Tokia, New-York, Amsterdam, Sydney en tal van andere grote wereldsteden werden verwoest door de enorme watermassa's. Ruim 1.5 miljard mensen raakten dakloos en ruim 80 miljoen mensen zijn verdronken in deze wereldwijde catastrofe.
Ook de economie heeft een enorme klap gekregen. Europa, Amerika, China en India hebben zich failliet laten verklaren.
De levensomstandigheden zijn wereldwijd erbarmelijk. Open riolen en massa's lijken van mens en dier, zorgen voor de verspreiding van ziektes en bacterien. De mensheid is letterlijk een eeuw teruggeduwd.
Het aantal slachtoffers door de verslechterde omstandigheden wordt geschat op een aantal van 400 miljoen.

Het jaar 2023 "Hoop is terug"
In September 2022 besluit een groep intellectuelen dat het zo niet langer kan. Ze richten een wereldwijd verbond op, dat voor een snelle wederopbouw moet zorgen.
De boodschap van het verbond is duidelijk: "De wereld weer leefbaar maken"
Het verbond trekt tal van wetenschappers aan, die de wereld van morgen vorm moeten geven. Zij moeten bedenken wat nodig is. Na maanden van beraad wordt uiteindelijk in Augustus 2024 het plan gepresenteerd.

Actiepunten uit het plan:
1. Alle energie moet worden opgewekt via duurzame bronnen
2. Iedereen moet toegang krijgen tot kennis
3. Iedereen moet aangesloten zijn op een wereldwijd distributie netwerk
4. Voedsel moet voor iedereen beschikbaar zijn
5. Onderdak en kleding moet voor iedereen beschikbaar zijn
6. Het delen van resources moet gemeengoed worden

2027 het plan lijkt te werken
De enorme fabrieken die zijn gebouwt om zonnepanelen en windmolens te bouwen zorgen voor een onaflaatbare stroom energie. Volgens de berichten werdt in 2027 al ruim 64% van alle energie opgewekt door dit beleid.
Ook het wereldwijde netwerk van UMTX-9 (dat werkt op een combinatie van 9 frequenties) bereikt in 2027 een dekkingsgraad van 83%
Het wereldwijde distributienet, dat hangt aan enorme helium en waterstofballonnen en waarin robotkarretjes de goederen distribueren, verbindt in 2027 voor het eerst, de 5 continenten. Ruim 26% van de wereldbevolking is in 2027 op het systeem aangesloten. De rest van het transport gebeurt met waterstofauto's en in sommige delen nog met dieselmotoren en soms ook nog met de voet.
Voedsel wordt niet meer gekweekt op planten en dieren, maar komt rechtstreeks uit grote fabrieken. Men kweekt de cellen van groenten, fruit en dieren, in iedere gewenste vorm.
De houdbaarheid en kwaliteit van de producten is hierdoor tevens enorm verbeterd.


2038 Het gouden tijdperk
Het plan heeft zijn vruchten afgeworpen. De wereld is verenigd en mensen wonen in bijna perfecte omstandigheden. Op het gebied van wetenschap zijn enorme sprongen gemaakt. De nanotechnologie kan materie rangschikken op subatomair niveau.
Ruimtevaart toerisme heeft gezorgt voor een snelle kolonisatie van de maan en grote gedeelten van Mars. Zelfs op de maan Titan zijn al nederzettingen. Dit proces is vooral versneld door de digitalisering. Het grootste obstakel bij ruimtevaart is de zwaartekracht. Het kost enorm veel moeite om iets verticaal te verplaatsen.

"Onderzoekers waren er in 2027 in geslaagd om de pulsen vanuit de hersenen op te vangen en weer te vertalen naar commando's. Hierdoor konden de hersenen een robotlichaam besturen. Pas in 2031 slaagde de wetenschap erin, om het hele neuronennetwerk (hersenen) te kopieren naar een digitale vorm. "

De komst van de digitalisering van de hersenen, maakte het mogelijk om de hersenen digitaal te versturen, naar een robot die aanwezig was op de maan, mars of zelfs op vergelegen ruimteschepen. Een tripje naar Mars duurt slecht 2 seconde« Last Edit: June 06, 2006, 11:17:51 PM by Robert »
"The Future Starts Here!"

Offline Benontherock

 • *****
 • 436
 • +135/-52
 • Gender: Male
 • Hij is fijn!
Re: Forumspel III
« Reply #1 on: August 27, 2004, 11:30:07 AM »
Rampjaar 2014[b/]
Een aantal wetenschappers hebben een oplossing voor de verwarming. Een nieuwe ijstijd. Dit is mogelijk door de onderzeese stroming te onderbreken. De nadelen zijn dat het juist om kan slaan in een nog ergere verwarming en dan wordt alle het land woestijn en de zeeen zullen snel verdampen waardoor het bijna altijd een noodweer wordt. Als er een ijstijd inderdaad komt zullen een hoop mensen omkomen door onderkoeling, ondervoeding, en oorlog om voedsel en warmte.
Denk positief, denk creatief, denk realistisch, kortom denk goed ;)