Neoweb.nl

Deense cartoon over Mohammed

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline qr-4p

 • *
 • 2
 • +2/-0
 • Neoweb.nl Duurzame Technologie
Deense cartoon over Mohammed
« on: February 02, 2006, 09:58:47 AM »
Er is de laatste tijd een hoop ophef over de Deense Cartoons.

Quote
"Brandende Deense vlaggen, geweld tegen Deense toeristen, en zelfs een prijs op de hoofden van de striptekenaars gezet door een Pakistaanse moslimorganisatie. En waarom? Omdat een Deense krant een aantal cartoons plaatsen waarin de Islamitische heilige Mohammed getoond werd.

Volgens radicale moslims is dat heiligschennis omdat ten eerste volgens de strenge leer de beeltenis van hun profeet niet getoond mag worden en ten tweede omdat humor geen aanvaarde emotie is als het gaat om de Islam.
(bron: geertwilders.nl)

zie voor meer websites met nieuws over dit onderwerp en afbeeldingen van Mohammed:

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=GK0NIKBS
http://www.zombietime.com/mohammed_image_archive/
http://www.geertwilders.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=381&Itemid=74
http://frontpage.fok.nl/nieuws/61730

En is dat Moslim (bij)geloof echt 'the religion of peace'? bekijk: http://www.thereligionofpeace.com/default.htm#Attacks (scrol een beetje naar onderen voor een overzicht van aanslagen)
http://www.planet.nl/planet/show/id=67777/contentid=678358/sc=0458ac

Offline qr-4p

 • *
 • 2
 • +2/-0
 • Neoweb.nl Duurzame Technologie
Re: Deense cartoon over Mohammed
« Reply #1 on: February 02, 2006, 10:01:43 AM »
En hoe ver gaan we?

Offline bashanna

 • *****
 • 774
 • +55/-6
 • yourney to the future
Re: Deense cartoon over Mohammed
« Reply #2 on: February 02, 2006, 01:05:48 PM »
Jordaanse krant publiceert Deense spotprenten

bron:nu.nl

AMMAN - Een Jordaanse roddelkrant heeft donderdag drie van de omstreden Deense spotprenten over de islamitische profeet Mohammed gepubliceerd. "Moslims in de wereld, wees redelijk", riep het weekblad Al-Shihan op bij de afbeeldingen van onder anderen Mohammed met een bom in zijn tulband.

"Wat roept meer vooroordelen op tegen de islam, deze karikaturen of foto's van gijzelnemers die voor de camera de keel van hun slachtoffer doorsnijden of een zelfmoordenaar die zichzelf opblaast tijdens een bruiloft in Amman?", schreef hoofdredacteur Jihad Momani. De hoofdredacteur verklaarde desgevraagd dat hij de cartoons heeft gepubliceerd "zodat mensen weten waartegen ze protesteren. Mensen vallen tekeningen aan die ze niet eens hebben gezien".

Offline Digihans

 • *****
 • 1.792
 • +86/-8
 • Gender: Male
 • E=MC2
Re: Deense cartoon over Mohammed
« Reply #3 on: February 02, 2006, 07:23:12 PM »
van die gekleurde prent zou ik kunnen begrijpen dat het aanstoot gevend is, al zit er zeker een kern van waarheid in!
Maar volgens mij stond die ook niet afgedrukt in de kranten.

En als je om die eerste niet kan lachen, ben je gewoon zielig.

Offline D.Heusden

 • *****
 • 408
 • +28/-5
 • van nanotechnologie tot ruimtevaart
Re: Deense cartoon over Mohammed
« Reply #4 on: February 02, 2006, 09:04:51 PM »
Jezus waarschuwde al voor vele valse profeten, die vele volgelingen zouden krijgen.

Quote
Pas op voor valse profeten, die in schaapskleren op jullie afkomen maar eigenlijk roofzuchtige wolven zijn. Aan hun vruchten zul je hen herkennen. Men plukt toch geen druiven van doornstruiken of vijgen van distels? Zo draagt elke goede boom goede vruchten, maar een slechte boom draagt slechte vruchten. Een goede boom kan geen slechte vruchten dragen, evenmin als een slechte boom goede vruchten dragen kan.

Niet iedereen die “Heer, Heer” tegen mij zegt, zal het koninkrijk van de hemel binnengaan, alleen wie handelt naar de wil van mijn hemelse Vader. Op die dag zullen velen tegen mij zeggen: “Heer, Heer, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd, hebben wij niet in uw naam demonen uitgedreven, en hebben wij niet vele wonderen verricht in uw naam?” En dan zal ik hun rechtuit zeggen: “Ik heb jullie nooit gekend. Weg met jullie, wetsverkrachters!”

Het kan nooit de bedoeling zijn dat (onschuldige)mensen elkaar vermoorden. In geen enkel geloof!
Wat Bush doet is ook niet goed, maar wat die moordende extremistische moslims doen is ook niet goed.
Misschien is Mohammed wel een valse profeet en lopen al die moslims dus eigenlijk achter de duivel aan! Bedenk ook dat het moslim geloof pas 700 jaar NA christus is ontstaan!

Vrouwen onderdrukking is toch niet normaal! En God heeft ons geschapen met schaamlip en voorhuid! Wie zijn wij dan om dat er af te snijden (al kan het in de woestijn wel handig zijn, omdat hygiëne daar ver te zoeken is)


Offline Digihans

 • *****
 • 1.792
 • +86/-8
 • Gender: Male
 • E=MC2
Re: Deense cartoon over Mohammed
« Reply #5 on: February 02, 2006, 09:16:02 PM »
Een spotprent stelt iets aan de kaak wat actueel is.
Als normale moslims niet kritisch kunnen zijn op zelfmoordterroristen die zogenaamd in het paradijs belanden met 70 maagden, dan is er iets grondigs mis. Het vermoorden van onschulidgen is nooit de wens van een God! (slechts de wens van geestes zieke mensen)

Maar ik denk dat de reacties vooral komen van de extremistische moslims. Die willen graag doorgaan met het doden van onschuldige burgers. (dat zijn dus de zieke geesten)
Anders snap ik al die ophef niet. Het is toch een grappige cartoon? of niet?

Eigenlijk zouden alle kranten de prents moeten publiceren om een statement te maken.Offline Robert

 • *****
 • 3.147
 • +269/-11
 • Gender: Male
 • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Re: Deense cartoon over Mohammed
« Reply #6 on: February 02, 2006, 09:21:22 PM »
Palestijnen omsingelen EU-kantoor Gaza
 
bron:planet.nl
 
Gewapende Palestijnen hebben donderdag het kantoor van de Europese Unie in Gaza-stad omsingeld. De Palestijnen eisen dat de EU het kantoor sluit, aldus getuigen.

De actie is een protest tegen het afdrukken in Europese media van spotprenten met daarop islam-stichter Mohammed. De gewapende mannen bij het EU-kantoor behoren tot de Islamitische Jihad en een gewapende tak van de Fatah-beweging. De omsingelaars eisen binnen 48 uur een excuus voor de cartoons.

Palestijns Verzetscomité
Eerder op de dag gaven het Palestijns Verzetscomité en de Al Aqsa Martelaren Brigades een verklaring uit waarin ze dreigden met aanslagen op buitenlanders die afkomstig zijn uit landen waar de spotprenten van Mohammed zijn afgedrukt.

De militante groepen maakten duidelijk dat de waarschuwing specifiek is gericht tegen Noren, Denen en Fransen die zich in de Palestijnse gebieden bevinden.

Europa reageert
Europees commissaris Frattini (justitie en binnenlandse zaken) noemt de publicatie van de omstreden cartoons over de islamitische profeet Mohammed in de Deense krant Jyllands Posten "enigszins onvoorzichtig, ook al was de satire gericht op een verstoorde interpretatie van religie".

Dat heeft het lid van de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, donderdag gesteld in een verklaring.

Tegelijkertijd stelt de Italiaanse Eurocommissaris wel dat hij zijn opmerkingen niet maakt met "ook maar de minste intentie om de reacties die momenteel worden geuit te rechtvaardigen".

Frattini vindt een boycot of oproep om de persvrijheid aan banden te leggen "compleet onacceptabel" en dat zoiets "niet zal zorgen voor een constructieve dialoog tussen gemeenschappen".

Consulaten sluiten
Abu Mudjahid, woordvoerder van het Palestijns Verzetscomité, stelde dat Noorwegen, Denemarken en Frankrijk hun consulaten en andere kantoren in de Palestijnse gebieden moeten sluiten.

Noorwegen zwichtte prompt voor de druk en zei haar vertegenwoordiging op de Westelijke Jordaanoever voorlopig te zullen sluiten. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Oslo verklaarde dat Noorwegen de dreigementen zeer serieus neemt.

Jyllands-Posten
De cartoons over Mohammed waren eind september door de Deense krant Jyllands-Posten gepubliceerd als actie voor de vrijheid van meningsuiting en tegen zelfcensuur.

De tekeningen leidden in de moslimwereld tot felle protesten, omdat moslims vinden dat ze godslasterlijk zijn.

Religieus dogma
Met de ophef drukten meer Europese kranten de spotprenten af. Het Franse dagblad France Soir toonde de twaalf karikaturen naar eigen zeggen om te tonen dat ‘religieus dogma’ geen plek heeft in een wereldlijke maatschappij. Ook in Nederland hebben de cartoons in verschillende kranten gestaan.

Een Jordaanse roddelkrant heeft donderdag eveneens drie van de omstreden Deense spotprenten gepubliceerd. "Moslims in de wereld, wees redelijk", riep het weekblad Al-Shihan op bij de afbeeldingen. "Wat roept meer vooroordelen op tegen de islam, deze karikaturen of foto's van gijzelnemers die voor de camera de keel van hun slachtoffer doorsnijden of een zelfmoordenaar die zichzelf opblaast tijdens een bruiloft in Amman?", schreef hoofdredacteur Jihad Momani.

De hoofdredacteur verklaarde desgevraagd dat hij de cartoons heeft gepubliceerd 'zodat mensen weten waartegen ze protesteren. Mensen vallen tekeningen aan die ze niet eens hebben gezien'.
 

Offline Robert

 • *****
 • 3.147
 • +269/-11
 • Gender: Male
 • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Re: Deense cartoon over Mohammed
« Reply #7 on: February 02, 2006, 09:22:39 PM »
En hoe wrang het in deze context ook klinkt:
De pen kan meer teweegbrengen dan terrorisme!

Tip voor terroristen (van alle soorten): stop geweld en probeer de pen eens.

Offline merkator

 • *****
 • 330
 • +25/-4
 • Zeker Weten? Neoweb.nl...
Re: Deense cartoon over Mohammed
« Reply #8 on: February 03, 2006, 08:21:45 PM »
Moslims beledigen het Christelijke geloof al ruim 1300 jaar, door Jezus Christus niet te erkennen als dé zoon van God. Ze doen net of die profeet van hun belangrijker is als Christus.

Mensen die om die eerste prent niet kunnen lachen zijn achterlijk en steken hun kop alleen maar in het zand!

En waar het hier om gaat is het "terrorisme uit naam van geloof" aan de kaak stellen. Niet om te provoceren richting moslims. Want veel moslims zijn hele beste mensen!

En geen enkel mens krijgt opdracht om een ander mens te doden! Dat kan alleen God doen.
Wij staan boven de dieren en kunnen conflicten vreedzaam oplossen.
Dus mensen die moorden (uit naam van geloof) of aanzetten tot moorden komen echt niet in het paradijs!

Misschien moeten alle geloven wereldwijd verboden worden. Want het brengt alleen maar onrust, dood en verderf.

Offline Robert

 • *****
 • 3.147
 • +269/-11
 • Gender: Male
 • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Re: Deense cartoon over Mohammed
« Reply #9 on: February 04, 2006, 11:18:13 AM »
Die Deense krant heeft misschien een paar moslims beledigd, maar die moslims beledigen op hun beurt weer hele volken! Zweden heeft niets van doen met de prents, maar toch worden er Zweedse vlaggen verbrand. Waar slaat dat op?
En een regering van een vrij land, hoeft toch geen verantwoording af te leggen voor wat een enkele onderdaan doet? En zelfs nu de regering excuses heeft gemaakt is het nog niet goed?

Dit alles heeft volgens mij niet zo zeer te maken met het beledigen van een profeet, maar meer met de gevoelens van 2 bevolkingsgroepen: Westerlingen en traditionele moslims.

En moslims hebben eerbied voor profeten, maar wanneer Jezus (een erkende profeet voor de moslims) wordt afgebeeld hoor je nooit wat uit de hoek van de moslims.

Offline pokerman

 • *
 • 1
 • +0/-0
 • Neoweb is Hét Technologie Forum!
Re: Deense cartoon over Mohammed
« Reply #10 on: February 04, 2006, 11:41:29 AM »
Ik vindt het citaat van D.Heusden wel interessant. Jezus waarschuwde voor vele valse profeten die vele volgelingen zouden krijgen.
Zonder iets te willen insinueren, reist dan toch de vraag: kan Mohammed (die zo'n 600 jaar na Christus begon met z'n praatjes) één van die valse profeten zijn?
Als dat zo zou zijn, zouden alle Moslims dus achter een bedrieger aan lopen.
Maar hetzelfde kan gelden voor volgenlingen van Jezus? dat die persoon nooit echt de zoon van God is geweest, of nooit echt een profeet?
Het kan zelfs zo zijn, dat álle gelovigen (Christen, Moslims, Boedisten, Hindoestanen etc) geloven in iets wat helemaal niet bestaat!

Ik denk dat die Mohammed gewoon een visionair was ten tijde dat hij leefde, maar dat zijn zogenaamde wetten gewoon zijn eigen ideeen waren.
Ook wordt er door Moslims gezegd dat alcohol verboden is? Maar Jezus (die de moslims ook erkennen als een profeet), veranderde water in wijn? Zou hij dat doen als alcohol verboden was?
En in de bijbel/koran wordt ook vele malen gesproken over drinken van wijn door profeten en afstammelingen van Abraham/Ibrahim.
En waarom 5 keer per dag bidden? en niet 1 of 7 eer? Waarom bidden richting het Oosten? staat daar soms een afgod, of een beeltenis van God?? En waarom vasten terwijl je net zoveel of zelfs nog meer eet, maar dan 's nachts? Ga dan echt een keer 10 dagen zonder eten zitten.
Waarom afreizen naar Mekka? kun je je geloof niet beleiden in het land waar je woont? De grootste profiteurs van die reizen zijn commerciele instellingen die hotels, vliegreizen en arrangementen verkopen.
En wie gaat er nou een vrouw sluieren? Mensen moeten juist kunnen genieten van al dat moois! Je stopt je talenten toch niet in de grond, of onder een doek?
Of besnijdenissen? God heeft die clitoris en die eikel juist gegeven om te genieten van sex.
En welke God wil dat zijn eigen creaties elkaar uitroeien? Hij is degene die beslist over leven en dood!

Een oprecht mens leeft volgens mij bij de volgende 'ongeschreven' regels:
1. niet moorden
2. niet stelen en bedriegen
3. je lichaam niet vernielen (lees: overmatig gebruik van drank/drugs/eten etc) (maar ook besnijdenissen)
4. respect voor al het leven (planten en dieren) en het milieu
5. conflicten vreedzaam oplossen
6. respect voor je medemens (ook voor homo's, anders denkenden etc.)
7. het helpen van zieken/armen en andere hulpbehoevenden.

En af en toe mag je best dankbaar zijn voor de kracht (God, allah, Budha, evolutie, intelligent design, aliens) die het leven mogelijk maakt!Offline Robert

 • *****
 • 3.147
 • +269/-11
 • Gender: Male
 • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Re: Deense cartoon over Mohammed
« Reply #11 on: February 04, 2006, 11:52:28 AM »

Offline bastheboss

 • *****
 • 409
 • +70/-16
 • Gender: Male
 • *360*
Re: Deense cartoon over Mohammed
« Reply #12 on: February 04, 2006, 03:53:36 PM »
Ik snap islamieten echt niet. Bevestigt alleen maar weer mijn vooroordelen. (want die heb ik in de loop der jaren wel gekregen). wat een achterlijke cultuur.

Offline bashanna

 • *****
 • 774
 • +55/-6
 • yourney to the future
Mohammed Cartoons
« Reply #13 on: February 06, 2006, 05:26:52 PM »
'Priester Turkije eerste slachtoffer cartoonoorlog' 

bron:nu.nl

ROME - De moord op een rooms-katholieke priester in Turkije zondag was het eerste fatale incident in de toenemende onrust rond de omstreden spotprenten. Dat concludeerde maandag de Italiaanse krant La Repubblica. De 60-jarige priester Andrea Santaro werd zondag in zijn kerk in Trabzon aan de Zwarte Zee doodgeschoten. Hij werkte ongeveer vijf jaar in Turkije. Hij zou eerder zijn bedreigd wegens zijn "zendingsactiviteiten". Turkije is overwegend islamitisch.

De ambassadeur van het Vaticaan in Turkije had gezegd dat de aanvaller 'Allah akhbar' had geschreeuwd toen hij op de priester vuurde. Ook de krant Corriere Della Sera gaat ervan uit dat de moord te maken heeft met de rellen die zijn ontstaan na de publicatie van de illustraties van Mohammed in een Deense krant.

"Zoals was te voorzien hebben de spanningen door de publicatie van de Mohammed-cartoons geleid tot een excuus om te moorden."

Offline bashanna

 • *****
 • 774
 • +55/-6
 • yourney to the future
cartoons over Mohammed
« Reply #14 on: February 06, 2006, 05:27:30 PM »
Iran verbreekt handelsbetrekkingen met Denemarken

bron:nu.nl

TEHERAN - Iran heeft de handelsbetrekkingen met Denemarken verbroken uit ongenoegen over de Deense spotprenten over de profeet Mohammed. Dat heeft de Iraanse minister Mir-Kazemi van Handel maandag bekendgemaakt.

"Vanaf morgen (dinsdag) kunnen geen producten meer uit Denemarken worden geïmporteerd. Alle zakelijke onderhandelingen of overeenkomsten met Denemarken worden opgeschort", aldus de bewindsman tegen de Iraanse staatstelevisie.

Ook kunnen schepen die onder Deense vlag varen in Iraanse havens op "zeer hoge" belastingen rekenen.