Neoweb.nl

Einde dreigt voor plastuit

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.140
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Einde dreigt voor plastuit
« on: December 22, 2005, 09:09:29 AM »
Einde dreigt voor plastuit

bron:nu.nl

AMSTERDAM - Producent P-Company, de producent van de befaamde plastuit waarmee vrouwen staand kunnen plassen, verkeert in financiële problemen en heeft faillissement aangevraagd. Als er niet snel een overnamekandidaat voor de activiteiten van het bedrijf wordt gevonden, is het gedaan met de plastuit. Dat meldde Het Parool woensdag op internet.

Advocatenkantoor Jacobs Legal is benoemd tot curator voor de onderneming. De financiële problemen zijn ontstaan doordat de boekhouding de groei niet meer kon bijbenen. 

De plastuit werd ongeveer vijf jaar geleden op de markt gebracht en kreeg diverse prijzen. Het ding deed het vooral goed op popfestivals. Na Nederland volgden er ook andere landen waar de plastuit op de markt werd gebracht. Er was zelfs een distributienetwerk tot in Australië en Canada. Vorige week werd door acute betalingsproblemen faillissement aangevraagd.

De plastuit is ontworpen door de Amsterdamse kunstenares Moon Zijp. Ze bedacht het ding tijdens een vakantie in Indonesië. De eerste versies waren van gips en rubber. Later kwam er een kartonnen exemplaar.