Neoweb.nl

Experts vinden 237 redenen voor seks

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Experts vinden 237 redenen voor seks
« on: August 14, 2007, 04:41:41 PM »
Experts vinden 237 redenen voor seks

Waarom doen we 'het'? Amerikaanse wetenschappers komen met het verlossende antwoord op die vraag. Ze vonden 237 reden voor het bedrijven van de liefde. Ze lopen uiteen van 'het is leuk' (vierde bij de mannen) en 'ik wil iemand een soa bezorgen' (laatste bij de vrouwen).
Opmerkelijk is dat mannen en vrouwen met nagenoeg dezelfde redenen komen voor het hebben van seks. Twintig van de top 25 argumenten zijn voor beide geslachten hetzelfde. Bij jongeren domineren op lust gestoelde motieven. Liefde is veel minder vaak een reden voor de daad. De absolute nummer één bij alle leeftijdsgroepen is: 'ik voel me aangetrokken tot een iemand.'
Het verbaast de experts hoeveel mannen en vrouwen op elkaar lijken als het gaat om hun seksuele beweegredenen. Het idee dat mannen van Mars en vrouwen van Venus komen, lijkt achterhaald. Slechts twee (reeds bekende) verschillen kwamen duidelijk naar voren. Mannen zijn sneller dan vrouwen geneigd een kans tot seks zullen benutten. Verder hebben vrouwen vaker seks om hun partner te plezieren.

De onderzoekers hadden vijf jaar nodig om de lijst op te stellen. Nu het onderzoek is afgerond, dragen mensen echter nog meer argumenten voor seks aan. Een tegenvaller voor het team: "We waren er van overtuigd dat de lijst compleet was, nu blijkt dat er toch nog motieven moeten worden toegevoegd."

bron:nu.nl & gezondheidsnet.nl