Neoweb.nl

Neoweb Community => Nieuws & Actualiteiten. Van serieus nieuws, tot bizarre onderzoeken. Geef uw mening => Topic started by: Robert on February 28, 2006, 09:57:17 AM

Title: Huwelijk verkort leven vrouw
Post by: Robert on February 28, 2006, 09:57:17 AM
Huwelijk verkort leven vrouw

bron:nu.nl

LONDEN - Het is misschien geen gek idee om tijdens een huwelijksvoltrekking een bijsluiter uit te delen, met een gezondheidswaarschuwing voor de kersverse bruid. Uit een Europese studie blijkt dat getrouwde mannen langer leven, maar de vrouw is minder goed af. Passief roken, stress en te veel seks verkorten haar leven, aldus de krant The Independent.

De studie, onder 100.000 Europeanen, stond onder leiding van de Duitse Magdeburg-universiteit. Het huwelijk geeft mannen 1,7 jaar extra, maar bekort dat van de vrouw met 1,4 jaar.

Het team vermoedt dat het huwelijk zwaarder is voor een vrouw, omdat zij doorgaans meerdere taken moet combineren, zeker als ze ook buitenshuis werkt. Dat veroorzaakt stress en dat heeft een effect op de gezondheid. Alleenstaande vrouwen zonder kinderen bleken die stress veel minder te hebben.

Verder zouden alleenstaande vrouwen minder roken dan single-mannen, waaruit volgt dat als zij trouwen met een roker ze de rest van hun leven passief meeroken. Tenslotte vermoeden de onderzoekers dat regelmatige seks schadelijk is voor de levensverwachting van vrouwen, door allerlei hormonale veranderingen.