Neoweb.nl

Innovatieplatform heeft nog niet veel opgeleverd

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.146
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Innovatieplatform heeft nog niet veel opgeleverd
« on: November 20, 2008, 11:36:16 AM »
Innovatieplatform is 'gekibbel met mager resultaat'
Innovatieplatform heeft nog niet veel opgeleverd

Het Innovatieplatform, het stokpaardje van premier Jan Peter Balkenende (CDA), moest Nederland naar de wereldtop op het gebied van hoger onderwijs, onderzoek en innovatie brengen. Maar de prominenten die in de denktank zitten, kwamen met een resultaat 'dat ook een ambtelijke projectgroep' voor elkaar had kunnen krijgen.

Frans Nauta, van 2003 tot 2005 secretaris van het Platform, heeft een boek geschreven over het comité bestaande uit prominenten uit politiek, wetenschap en het bedrijfsleven.

Nauta is niet onder de indruk van de resultaten waar het comité mee komt, zegt hij vandaag in een interview met de Volkskrant.

Gekibbel
De oud-secretaris beschrijft zijn periode bij het Platform, dat Balkenende in 2003 in het leven heeft geroepen, als 'niet leuk, maar wel leerzaam' en noemt de gang van zaken 'gekibbel'.

Het Platform kampte destijds met een gebrek aan mensen jonger dan 50, vrouwen en VVD'ers en staatssecretaris Annette Nijs (Onderwijs, VVD) zou van de premier te horen hebben gekregen dat ze zich 'stil moest houden'.

Visie
Volgens Nauta stelden departementen al eisen voor eigen subwerkgroepen, voordat het Platform überhaupt een visie had. Intussen moest hij 'bedelende ondernemers afwimpelen, die zeurden om geld dat er niet was'.

Jack de Vries (CDA), nu staatssecretaris van Defensie, was in 2005 nog spindoctor van de premier. Hij zou toen aan Nauta hebben toegegeven dat ook de premier zich het Platform 'heel anders had voorgesteld'.

Na een negatief rapport uit 2006 van Stichting Kennisland liet de VVD weten het Platform te willen opheffen.

bron: Elsevier.nl

zie ook:
http://www.innovatieplatform.nl/