Neoweb.nl

Kat geboren met twee gezichten

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.140
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Kat geboren met twee gezichten
« on: June 20, 2005, 10:12:59 AM »
Kat geboren met twee gezichten

bron:planet.nl

In de Amerikaanse staat Oregon is een kat geboren met twee gezichten.
Ondanks haar bizarre afwijking maakt het gestreepte huiskatje het vooralsnog goed.

Eén hoofd met twee gezichten“Iedereen is totaal verbaasd dat zoiets bestaat,” aldus Lee Bluetear, de eigenaresse van het dier tegenover het lokale nieuwsblad The News-Review.

“Zo te zien heeft ze maar één hoofd. Volgens de dierenartsen heeft ze waarschijnlijk ook maar één hersenpan. Aan de voorzijde is het hoofd echter gespitst, waardoor ze twee onafhankelijke gezichten heeft.”

Het vrouwelijke katje, dat Gemini is genoemd, heeft vier ogen, twee neuzen, twee tongen en twee monden, die naar het zich laat aanzien één keelgat delen.

Ook de plaatselijke dierenartsen waren totaal verrast toen ze Gemini onder ogen kregen. “We werken hier met drie artsen die bij elkaar 50 jaar ervaring hebben, maar nooit eerder hebben we zoiets gezien,” aldus Alan Ross die de kat Dinsdag onderzocht.

Overlevingskansen
De dierenartsen durven geen voorspeling te doen over de overlevingskansen van Gemini. Vlak na de geboorte afgelopen zondag gaf Ross het dier maar 10 procent kans, maar volgens Bluetear is Gemini de laatste dagen een stuk sterker geworden en drinkt ze meer melk dan in het prille begin.

Volgens Ross is het een kwestie van afwachten. Indien ze voorspoedig opgroeit, is later mogelijk een operatie nodig om wat extra weefsel te verwijderen tussen haar twee monden.

Miniatuur-moeder
Bluetear hoopt dat ze als een normale kat kan opgroeien, al zal ze volgens haar een maximum gewicht bereiken van hooguit vijf pond.

Dat komt omdat Gemini een normale vader heeft en een ‘miniatuur-moeder’. De eigenaresse fokt sinds drie jaar miniatuur-katten, huiskatjes die op volwassen leeftijd een gewicht bereiken tussen de 3,5 en 5 pond.