Neoweb.nl

Seks voor examen verbetert prestaties

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bashanna

  • *****
  • 774
  • +55/-6
  • yourney to the future
Seks voor examen verbetert prestaties
« on: January 26, 2006, 10:10:41 AM »
'Seks voor examen verbetert prestaties'

bron:nu.nl

LONDEN - Een nummertje maken voor een examen geeft een relaxed en voldaan gevoel waardoor mensen over het algemeen beter presteren. Orale seks en zelfbevreding heeft veel minder effect, blijkt uit een studie van Britse onderzoekers. Dat meldt het Britse wetenschappelijke tijdschrift New Scientist zaterdag.

Psychologen van de Universiteit van Paisley hebben de invloed van verscheidene seksuele activiteiten op de bloeddruk tijdens en na een examen vergeleken. Een testgroep van 24 vrouwen en 22 mannen moest twee weken lang een dagboek bijhouden over de seksuele handelingen die ze verrichtten.

De proefpersonen werden in die periode aan een aantal examens onderworpen, in de vorm van bijvoorbeeld het houden van een toespraak of hardop hoofdrekenen. De proefpersonen die regelmatig geslachtsgemeenschap hadden gehad, vertoonden duidelijk minder stress, ook na een langere periode. Verder bleek hun bloeddruk na een examen veel sneller weer normaal dan bij anderen.

De onderzoekers denken dat de stressvermindering te maken heeft met de aanmaak van oxytocin, het hormoon dat een rol speelt bij het gevoel van verbondenheid in relaties, het orgasme en voortplanting. Het vermoeden is dat dit hormoon wordt aangemaakt als geliefden elkaar veel aanraken.

Offline vrumonic

  • *
  • 10
  • +2/-1
  • Dit forum is het helemaal !
Re: Seks voor examen verbetert prestaties
« Reply #1 on: January 26, 2006, 10:43:54 AM »
en voetbalspelers mogen juist géén seks hebben voor een belangrijke wedstrijd. ???

Ik vindt dit soort pseudo-wetenschappelijke onderzoeken altijd enorm twijfelachtig. Een volgend onderzoek zal juist weer het tegendeel beweren, omdat je bijvoorbeeld 'je gedachten' er niet bij hebt als je net een flink potje hebt lopen wipwappen. Je zit dan nog in een soort roes.