Neoweb.nl

Neoweb Community => Nieuws & Actualiteiten. Van serieus nieuws, tot bizarre onderzoeken. Geef uw mening => Topic started by: Robert on April 21, 2005, 10:25:42 AM

Title: Licht overgewicht kan leven verlengen
Post by: Robert on April 21, 2005, 10:25:42 AM
Licht overgewicht kan leven verlengen

bron:nu.nl

NEW YORK - Mensen die een beetje te zwaar zijn, leven langer dan degenen met een normaal gewicht. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie naar de gevolgen van overgewicht. De International Herald Tribune berichtte er woensdag over op zijn website.

De onderzoekers, van de Amerikaanse Centers for Disease Control (CDC) en het National Cancer Institute, ontdekten ook dat de gevaren van zwaarlijvigheid alleen gelden voor mensen die extreem veel te zwaar zijn. In die groep valt slechts 8 procent van de Amerikanen. Erg mager zijn, ook al is het ondergewicht niet het gevolg van een ziekte, verkort de levensverwachting echter eveneens.

De wetenschappers hanteerden dezelfde maatstaven voor gewichtscategorie├źn als de Amerikaanse overheid. De nieuwe studie is volgens sommigen de grondigste tot nu toe. Er is rekening gehouden met factoren als roken, leeftijd, ras en alcoholgebruik in een verfijnde statistische analyse. Die is afgeleid van een bekende methode die wordt gebruikt om de risico's op kanker te voorspellen.