Neoweb.nl

Nederland van 12 naar 7 in wereldwijde technologiesector

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Nederland van 12 naar 7 in wereldwijde technologiesector
« on: March 31, 2007, 12:19:48 PM »
Nederland streeft VS voorbij in technologiesector

Bron: World Economic Forum & Tweakers.net

Nederland is ten opzichte van vorig jaar het sterkst gestegen op de lijst van landen met de meeste technologische vooruitgang. Van nummer twaalf in 2005, staat Nederland nu op de zesde plaats. Dit blijkt uit een rapport van het Wereld Economisch Forum.

De Verenigde Staten zijn niet langer nummer één op het gebied van technologische vooruitgang: het land neemt de zevende plaats in op de lijst van landen die de impact weergeeft van technologische ontwikkeling binnen landen. De reden voor de daling is volgens het rapport te vinden in het minder gunstige ict-klimaat ten aanzien van wet- en regelgeving. De eerste plaats gaat voor de eerste keer naar Denemarken, dat op de voet gevolgd wordt door Zweden.

Landen werden beoordeeld op de integratie van technologie in zaken als technologische infrastructuur, overheidsbeleid jegens innovatie en vooruitgang, het gebruik van nieuwe informatietechnologie door de overheid, het bedrijfsleven, individuen en tot slot wordt integratie van technologie in de educatieve sector beoordeeld. De Networked Readiness Index - waarin de vooruitgang van 112 economieën wereldwijd geëvalueerd wordt - is voor de zesde keer door het World Economic Forum in samenwerking met Insead, een in Parijs gestationeerde business school gepubliceerd.

De Scandinavische landen scoren hoog: Denemarken is nummer één, Zweden staat op twee en Finland en Noorwegen staan op de vierde en tiende plaats. Denemarken heeft geprofiteerd van het effectieve politieke e-leiderschap en liberalisering van de telecommunicatiesector merkt Irene Mia, senior economist at World Economic Forum, op. De top twintig wordt vrijwel helemaal gevuld door Europese landen. China en India laten een neerwaartse trend zien: India zakt met vier plaatsen naar nummer vierenveertig. China staat op de negenenvijftigste plek, het land zakt daarmee negen plaatsen. België doet het nog net iets beter en blijft steken op een 24e plaats, een plaatsje hoger dan vorig jaar.

links:
http://www.weforum.org/en/initiatives/gcp/Global%20Information%20Technology%20Report/index.htm