Neoweb.nl

Neoweb Community => Nieuws & Actualiteiten. Van serieus nieuws, tot bizarre onderzoeken. Geef uw mening => Topic started by: Robert on May 04, 2005, 08:26:09 AM

Title: Ruim 400 kennismigranten in een half jaar
Post by: Robert on May 04, 2005, 08:26:09 AM
Ruim 400 kennismigranten aan het werk

bron:nu.nl

DEN HAAG - In het eerste half jaar zijn in Nederland ruim vierhonderd goed opgeleide buitenlanders als zogenoemde 'kennismigrant' aan het werk gegaan. Dat heeft de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) woensdag bekendgemaakt.

Kennismigranten kunnen sinds 1 oktober 2004 eenvoudiger in Nederland aan de slag. Wanneer zij in loondienst minimaal 45.000 euro bruto per jaar verdienen, hoeven zij geen tewerkstellingsvergunning te bemachtigen. Op die manier wil het kabinet de kenniseconomie stimuleren. 
 
Het eerste half jaar is de nieuwe regeling goed op gang gekomen. Ruim vierhonderd kennismigranten zijn inmiddels aan de slag. Daarnaast hebben ongeveer 450 bedrijven en onderwijsinstellingen zich aangemeld om deze slimme buitenlanders in dienst te kunnen nemen.

De bedoeling is dat de komende jaren veel meer kennismigranten deze kant opkomen. Nederland verwacht op termijn een tekort van 120.000 kenniswerkers.