Neoweb.nl

Clinton in actie tegen overgewicht bij kinderen

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.140
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Clinton in actie tegen overgewicht bij kinderen
« on: May 04, 2005, 08:59:55 AM »
Clinton in actie tegen overgewicht bij kinderen
De voormalige Amerikaanse president Bill Clinton deelt dinsdag een handtekening uit op een school in New York. Hij was daar om een campagne tegen overgewicht bij kinderen te lanceren.

NEW YORK (ANP) - De vroegere Amerikaanse president Bill Clinton heeft dinsdag een campagne tegen overgewicht bij kinderen gelanceerd. De landelijke actie is is een initiatief van politici en medische organisaties. Het aantal zwaarlijvige mensen in de Verenigde Staten stijgt al jaren explosief.

Clinton zei voor de Amerikaanse tv-zender ABC dat de eetgewoonten van kinderen drastisch moeten worden veranderd.

Bypassoperatie
Volgens hem consumeert de jeugd meer suiker en vet dan ooit. De 58-jarige Clinton, die als kind zelf ook te dik was en jarenlang een groot liefhebber was van fastfood, onderging vorig jaar een viervoudige bypassoperatie. ,,Dat heeft mij de ogen geopend'', zei de ex-president.

Volgens officiƫle cijfers is eenderde van de Amerikaanse jeugd te dik, drie keer zo veel als 25 jaar geleden. De helft van de dikke kinderen heeft zelfs te maken met een zwaar overgewicht, ook bekend als obesitas. Deze groep heeft een verhoogd risico op diabetis en hartziekten.

De campagne in de VS is vooral gericht op voedsel dat op scholen verkrijgbaar is. Ook moet lichaamsbeweging een vaste plaats in het lesrooster krijgen en moeten ouders de tijd die kinderen voor de tv doorbrengen beperken. Voorts worden met de voedselindustrie richtlijnen opgesteld voor de verkoop van eten en drinken aan kinderen.

bron: BNR