Neoweb.nl

Sneeuwval in maart is uitzonderlijk.

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.140
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Sneeuwval in maart is uitzonderlijk.
« on: March 05, 2005, 09:46:30 AM »
DE BILT - Sneeuwval in maart is uitzonderlijk. Volgens het KNMI in De Bilt is het in de laatste 20 tot 25 jaar niet meer voorgekomen dat er zoveel sneeuw viel. Volgens het weerinstituut is in Heeg in het zuidwesten van Friesland 50 centimeter sneeuw gevallen.

Gemiddeld valt er op ongeveer dertig dagen per jaar sneeuw, maar heel wat jaren gaan voorbij zonder dat er iets valt, aldus het KNMI. "Gemiddeld 20 centimeter sneeuw komt eens in de tien jaar voor, 35 centimeter kunnen we eens in de vijftig jaar verwachten", legt een woordvoerster van het KNMI uit. De sneeuwsituatie is volgens haar uniek omdat niet een enkele plaats maar een groot gebied te maken heeft met grote hoeveelheden sneeuw.

De nacht van donderdag 4 maart op vrijdag 5 maart was de koudste nacht die ooit in maart in Nederland is gemeten. Om 01.30 uur was de temperatuur in Marknesse (Flevoland) gedaald tot 20,5 graden onder nul. Daarmee ging het vorige record uit 1971 aan diggelen. Toen vroor het op 7 maart in Wageningen 18,7 graden. 

bron:nu.nl