Neoweb.nl

Stephen Hawking met spoed naar ziekenhuis

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.147
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Stephen Hawking met spoed naar ziekenhuis
« on: April 22, 2009, 08:28:03 AM »
Stephen Hawking met spoed naar ziekenhuis
CAMBRIDGE - De wereldberoemde Britse natuurkundige en kosmoloog Stephen Hawking (67) is met spoed opgenomen in het ziekenhuis.
 
Dat maakte de universiteit van Cambridge maandag bekend, meldden Britse media.

Hawking, die toegepaste wiskunde doceert aan de universiteit van Cambridge, is ''erg ziek''. Hij is opgenomen in het Addenbrooke ziekenhuis in Cambridge, waar een ambulance hem in allerijl naartoe bracht.

Infectie
Volgens een woordvoerster van de universiteit zal Hawking in ieder geval de nacht doorbrengen in het ziekenhuis. Hij kampt mogelijk met een infectie in zijn borststreek.

Door een zeldzame spierziekte zit de wetenschapper sinds zijn 21e in een rolstoel. Hij is tegenwoordig vrijwel compleet verlamd en kan alleen spreken via een computer.

Longontsteking
Hawking was al enkele weken ziek en werd in het verleden al eens behandeld voor een longontsteking.
Zijn gezondheidstoestand verslechterde nadat hij afgelopen weekeinde was teruggekeerd van een reis naar de Verenigde Staten.


Autoriteit op het gebied van kosmologie, zwarte gaten en zwaartekracht
Stephen Hawking geldt internationaal al decennia als een autoriteit op het gebied van kosmologie, zwarte gaten en zwaartekracht.

Hij kreeg in 1988 wereldwijde erkenning met de publicatie van zijn boek A Brief History of Time. Dat gaat over de oorsprong van het heelal.

bron: Nu.nl & ANP