Neoweb.nl

Technasium leukt beta-vakken op

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.145
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Technasium leukt beta-vakken op
« on: September 17, 2004, 07:00:49 PM »
Groningen - Het rijk steekt geld in een nieuw schooltype: het technasium. Vijf havo- en vwo-scholen in de provincie Groningen gaan er vanaf 2006 drie schooljaren lang mee experimenteren.

Voor de voorbereidingen krijgen de scholen alvast twee ton. Het technasium bestaat voornamelijk uit een extra vak: "Onderzoek en Ontwerp". Wie daarin examen doet en slaagt, krijgt het technasium diploma, te vergelijken met het gymnasiumdiploma voor een atheneumleerling die ook Latijn en/of Grieks heeft geleerd.

Volgens de initiatiefnemers, twee ouders uit Groningen die zelf in het onderwijs werken, gaat het technasium technisch onderwijs 'Leuk' maken.
Het komt in de plaats van de vaak saai en moeilijk gevonden beta-vakken.
"Kinderen die techniek leuk vinden zijn vaak doeners, die niet graag theorie uit boeken halen. Scholen hadden hen weinig te bieden".
De Groningers hebben voor vier jaar acht ton gevraagd van de benodigde 1.6 miljoen euro. De deelnemende scholen, de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en een aantal andere bedrijven dragen de andere helft van de bijdrage.

Meer info: www.technasium.nl