Neoweb.nl

Bill Gates verlaat Microsoft Gepubliceerd op donderdag 15 juni 2006 Bi

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline D.Heusden

  • *****
  • 408
  • +28/-5
  • van nanotechnologie tot ruimtevaart
Bill Gates verlaat Microsoft
 
bron:planet.nl
 
Bill Gates stapt op bij Microsoft. De rijkste man ter wereld gaat zich toeleggen op zijn humanitaire werkzaamheden bij de Bill & Melinda Gates Foundation.
Dat maakte Gates donderdag bekend.

Overgangsperiode
Gates heeft een overgangsperiode van twee jaar ingelast voordat hij zijn dagelijkse activiteiten bij de Amerikaanse softwaregigant neerlegt. Hij blijft vanaf juli 2008 betrokken bij Microsoft als adviseur bij belangrijke projecten. Ook blijft hij erevoorzitter en belangrijkste softwareontwerper bij het concern. Gates droeg eerder de functie van bestuursvoorzitter over aan Steve Ballmer.

"Het was een moeilijk besluit, maar ons bedrijf en het leiderschap zijn nog nooit zo sterk geweest. Microsoft is goed gepositioneerd voor succes in de komende jaren", aldus Gates.

Personeelswisselingen
Microsoft maakte verder bekend dat technisch bestuurder Ray Ozzie met onmiddellijke ingang de hoofdarchitect voor software wordt. Hij zal nauw samenwerken met Gates om de overgangsperiode zo soepel mogelijk te laten verlopen, aldus Microsoft. Een andere technisch bestuurder, Craig Mundie, krijgt de functie van hoofd onderzoek en strategie.

Links:
Bill Gates website
Microsoft