Neoweb.nl

Neoweb Community => Nieuws & Actualiteiten. Van serieus nieuws, tot bizarre onderzoeken. Geef uw mening => Topic started by: merkator on November 09, 2007, 10:16:27 AM

Title: Wespennest zo groot als skippybal
Post by: merkator on November 09, 2007, 10:16:27 AM
Wespennest zo groot als skippybal

BORCULO - Het is een bekend verschijnsel in het najaar: een wespennest in de spouwmuur of onder de dakspanten. Meestal zijn ze zo groot als een voetbal. Maar een gezin in Borculo vond deze week een wel heel bijzonder exemplaar op zolder: een wespennest zo groot als een skippybal, met een doorsnee van bijna een meter.

Dierplaagbestrijder Johan Dijkerman uit Laren (Gelderland), die werd ingeschakeld bij de bestrijding, zegt in de twintig jaar dat hij dit werk doet, slechts één keer eerder zo'n groot nest te hebben gezien. Hij noemt deze omvang "echt abnormaal". Volgens Dijkerman zouden er mogelijk tussen de 30.000 en 40.000 wespen in hebben gewoond.

Dijkerman heeft de wespen inmiddels verdelgd, het nest hangt nog op de zolder. De bestrijder heeft de afdeling dierplagen van de Universiteit van Wageningen benaderd. Hij hoopt dat wetenschappers het nest willen bestuderen.

bron: ANP & nu.nl (http://www.nu.nl/news/1296603/89/Wespennest_zo_groot_als_skippybal.html)