Neoweb.nl

Wetenschapper Faber ontvangt Descartes-Huygensprijs

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bashanna

  • *****
  • 774
  • +55/-6
  • yourney to the future
Wetenschapper Faber ontvangt Descartes-Huygensprijs
« on: November 22, 2005, 11:09:58 PM »
Wetenschapper Faber ontvangt Descartes-Huygensprijs

bron:nu.nl

DEN HAAG - De Nederlandse glastechnoloog dr. Anne-Jans Faber heeft dinsdag in Den Haag de Descartes-Huygensprijs 2005 ontvangen. Faber werd onderscheiden voor het wetenschappelijke werk op zijn vakgebied en de bijdrage die hij heeft geleverd aan de wetenschappelijke samenwerking tussen Nederland en Frankrijk.

Faber is werkzaam bij TNO-Eindhoven en werkt nauw samen met een aantal Franse bedrijven en sinds 2002 met de Universiteit van Rennes. De natuurkundige kreeg de prijs uit handen van de Franse ambassadeur Gaussot. Hij ontving 22.000 euro, waarmee hij een verblijf als gastonderzoeker in Frankrijk kan betalen.

Gaussot reikte verder geneticus J. Clevers (Hubrecht Laboratorium) en aardwetenschapper S. Cloetingh (Vrije Universiteit) de hoogste Franse onderscheiding uit. Zij werden Chevalier de la L├ęgion d'Honneur.

De Descartes-Huygensprijs is in 1995 ingesteld door de Franse ministeries van Buitenlandse Zaken en Onderzoek en het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een Franse dan wel een Nederlandse wetenschapper die actief heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de samenwerking tussen beide landen op wetenschappelijk gebied.