Neoweb.nl

Robot verzamelt planten en dierlijk materiaal als brandstof

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
'Darpa financiert vleesetende robot'

Een robot die door Cyclone Power in opdracht en met financiƫring van Darpa werd ontwikkeld, kan in zijn energie voorzien door biomassa te verzamelen en om te zetten. Daarnaast zijn ook conventionele energiebronnen bruikbaar.

De robot werd ontwikkeld door Cyclone Power om gedurende lange tijd zelfstandig militaire missies uit te voeren. Net als bij elke robot is de energievoorziening een lastig probleem, dat werd opgelost met een verbrandingsoven die biomassa kan verbranden. De gevormde stoom werd voldoende geacht om een generator aan te drijven, die 16pk kan leveren. In de tweede fase van de ontwikkeling van de robot zal de energievoorziening getest worden en zal de stoom een zogenoemde waste heat engine aandrijven. Robotic Technology Inc levert de WHE en beide bedrijven verwachten binnen negentig dagen een testplatform te kunnen leveren.

De robot, die EATR of Energetically Autonomous Tactical Robot wordt genoemd, kan zelf fourageren en biomassa verzamelen voor zijn verbrandingsoven. De biomassa kan bestaan uit dierlijk of plantaardig materiaal, waarbij Cyclone Power berekent dat zo'n 70 kilo aan vegetatie genoeg energie levert om een afstand van 150 kilometer te overbruggen. Onboard computers moeten de robot een hoge mate van zelfstandigheid geven, zowel bij de keuze wat wel en niet 'eetbaar' is, als om zijn missie uit te voeren.

Naast biomassa kunnen ook conventionele brandstoffen verzameld en gebruikt worden voor de energievoorziening van de EATR. Het is overigens niet helemaal duidelijk waarom beide bedrijven en financierder Darpa kiezen voor de ingewikkelde cascade van verbrandingsmotor en WHE in plaats van een simpel zonnepaneel en accu.

bron: Tweakers.net

zie ook:
http://www.theregister.co.uk/2009/07/09/eatr_beta/