Neoweb.nl

Commissie: leg gebruik militaire robots aan banden

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Commissie: leg gebruik militaire robots aan banden
« on: October 14, 2009, 10:49:56 AM »
Commissie: leg gebruik militaire robots aan banden
Vier onderzoekers uit verschillende vakgebieden hebben een commissie opgericht met het doel om het gebruik van robots voor militaire doeleinden zoveel mogelijk te beperken: de militaire inzet van robots zou niet ethisch zijn.

De commissie, die zich de International Committee for Robot Arms Control, of Icrac, noemt, bestaat onder meer uit de bekende robotica-expert Noel Sharkey, die verbonden is aan de Sheffield-universiteit in het Verenigd Koninkrijk. De andere leden van de commissie zijn de aan de Technische Universiteit van Dortmund verbonden natuurkundige J├╝rgen Altmann, ethicus Robert Sparrow van het Australische Centre for Human Bioethics en filosoof Peter Asaro van de Rutgers-universiteit in Amerika.

Het viertal maakt zich sterk voor de beperking van robots in het leger: autonome wapensystemen zouden vergelijkbare restricties opgelegd moeten krijgen als bij de proliferatie van nucleaire en biologische wapens wordt bedongen. Het eerste agendapunt dat de Icrac dan ook optekende, was een oproep voor een verbod om militaire robots in de ruimte in te zetten of deze met nucleaire wapens uit te rusten. Een groep toezichthouders zou de ontwikkeling van autonome robots in de gaten moeten houden, zo luidt een ander voorstel.

Vooralsnog zijn autonome militaire robots nog zeldzaam. De commissieleden vrezen echter dat de menselijke rol zal marginaliseren naarmate de ontwikkeling van militaire robotsystemen vordert. Ook zijn ze bang dat de morele grens voor de inzet van geweld zal vervagen wanneer robots het slagveld betreden.

De commissie zal een rapport met standpunten aan het Europees Parlement aanbieden. In de zomer van 2010 moet een bijeenkomst met onder meer onderzoekers, politici en militaire afgevaardigden volgen waar de toekomst van militaire robots besproken zal worden.

bron: Tweakers.net

Zie ook:
http://www.newscientist.com/article/dn17887-campaign-asks-for-international-treaty-to-limit-war-robots.html

Offline Michiel

  • *
  • 44
  • +5/-0
Re:Commissie: leg gebruik militaire robots aan banden
« Reply #1 on: November 04, 2009, 09:50:24 PM »

Omarm de toekomst verzet je er niet tegen. Denk aan al de voordelen die de robots kunnen bieden
geen doden meer aan de kant van het westen, terroristische organisaties wereldwijd zullen inzien dat verzet zinloos is.
De blijvende bezetting van een gebied voor een jaar of 6 is dan ideaal mogelijk aangezien de robbots moeillijk
te vernietigen zijn en er geen mensenlevens verloren gaan. Ook nog is het belangrijk om te weten dat overheden wereldwijd maar bereid zijn om grote geldbedragen te pompen in de wetenschap als dit is voor militaire doeleinden. eens de robotjes commercieel op de markt komen dan is het utopia bereikt.
De mens moet niets meer doen en de robots doen alles om de mensheid te dienen.