Neoweb.nl

Intel gebruikt lopende spinrobot van student als promotie voor ATOM processor

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Intel koopt robotspin van student om Atom te demonstreren

Intel gebruikt de robotspin van een Amerikaanse student om de mogelijkheden van zijn Atom-cpu te tonen. De spin wordt aangedreven door een een mini-pc met een Atom, en beschikt onder andere over genoeg rekenkracht om te leren lopen.

Intel gebruikt de zespoot onder meer op beurzen en congressen om de Atom-processor te promoten. Zo heeft de fabrikant de robotspin al ingezet op een ontwerpersconferentie en in maart laat Intel de hexapod zijn opwachting maken op de Duitse Embedded World-beurs.

Robotspin van Matt Bunting
Intel kwam de robotspin op het spoor toen de Amerikaanse student Matt Bunting een filmpje van zijn project op YouTube plaatste. Intel bestelde daarop twee exemplaren bij Bunting. De robot heeft zes poten met elk drie assen en sensors aan de uiteinden. De software kan verder een camera gebruiken om de oriƫntatie van de robotspin te bepalen. Met behulp van kunstmatige intelligentie kan de creatie zichzelf leren lopen en zich aanpassen aan het terrein.

De hardware die dit alles aanstuurt is een fit-PC2, met daarin een op 1,6Ghz geklokte Z530-processor en een eveneens van Intel afkomstige USW15-chipset. Intel vindt dat de robot laat zien dat het Atom-platform krachtig genoeg is om ingewikkelde apparaten aan te sturen; bovendien brengt de robot deze boodschap visueel over. "Een klein rondlopend apparaat werkt veel beter dan een standaard desktopdemo", zo zegt Intel tegen Cnet.

bron: Tweakers.net

zie ook:
http://news.cnet.com/8301-17938_105-10450394-1.html
http://www.engineering.arizona.edu/news/story.php?id=114