Neoweb.nl

‘Hyundai werkt aan iPhone-gestuurde auto’s’

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pimduijst

  • **
  • 72
  • +3/-0
‘Hyundai werkt aan iPhone-gestuurde auto’s’
« on: April 02, 2010, 10:47:05 AM »
‘Hyundai werkt aan iPhone-gestuurde auto’s’
Wie Tomorrow Never Dies nog kent, weet dat 007 zijn BMW in deze Bond-film vanaf de achterbank bestuurt met een mobieltje, terwijl hij een horde belagers van zich af probeert te schudden (en schieten). Hyundai lijkt iets dergelijks van plan te zijn, maar dan met de iPhone.

De Koreaanse autofabrikant zou uit zijn op een samenwerking met Apple, om allerlei iPhone-functies in te bouwen in zijn nieuwste wagens. Dat moet een aantal voor de hand liggende toepassingen opleveren, zoals een iPhone-dock dat in verbinding staat met een groter scherm op het dashboard (‘Magnified iPhone’), of een iPhone die meerdere schermen op het dashboard en het stuur aanstuurt (‘Advanced Luxury’).

Maar volgens Fareastgizmos.com blijft het daar niet bij. Zo zou Hyundai ook een techniek hebben uitgedokterd, waarbij men de wagen kan besturen met een iPhone. Helaas lijkt dit foefje niet helemaal op zijn 007’s uit te pakken, want men zal Apples mobieltje toch echt in het dashboarddock moeten steken om de besturing van de auto te kunnen regelen.

bron: nu.nl