Neoweb.nl

Japans mech suit kan kracht ledematen vertienvoudigen

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Japans mech suit kan kracht ledematen vertienvoudigen
« on: April 20, 2009, 09:33:51 PM »
Japans mech suit kan kracht ledematen vertienvoudigen
De Japanse firma Cyberdyne is begonnen met de massaproductie van zijn mech suit. De drager van het 4200 dollar kostende pak kan dankzij de geïntegreerde robotica de kracht in zijn ledematen vertienvoudigen, zo stelt de fabrikant.

Het HAL-systeem in het 'robotpak' bevat sensoren die op de huid worden bevestigd. De sensoren kunnen de zwakke elektrische signalen herkennen die de hersenen afgeven om een beweging te kunnen maken. Door de geïntegreerde controller worden deze signalen omgezet naar de benodigde bewegingen van de kunstmatige gewrichten. Volgens de fabrikant bevat de software voldoende veiligheidsmarges om de drager niet te blesseren door het uitvoeren van ongecontroleerde bewegingen, maar het kan gebeuren dat een signaal door het pak een fractie eerder wordt opgepikt dan de persoon. Het pak weegt in totaal 23 kilogram en kan met een acculading ruim 2,5 uur opereren.

Volgens Cyberdyne kan zijn mech suit de draagkracht van menselijke ledematen vertienvoudigen, met name bij het tillen of verslepen van zware objecten. De firma ziet dan ook kansen in toepassingsgebieden als industriën waar zware lichamelijke arbeid wordt verricht. Ook kan het pak worden gebruikt om gehandicapten of revaliderende patiënten te assisteren, en logischerwijs heeft ook de defensie-industrie warme belangstelling voor het product.

Door de grote potentiële afzetmarkt is de Japanse firma na een jarenlange ontwikkelfase - onder andere vastgelegd in deze video uit 2006 - begonnen met de massaproductie van het pak. Wie 4200 dollar op tafel legt, heeft de kans om een van de vierhonderd mech suits te bemachtigen die dit jaar worden gebouwd, zo meldt DailyTech. Over eventuele wachtlijsten is nog niets bekend.

bron: tweakers.net


zie ook:
http://www.cyberdyne.jp/english/robotsuithal/index.html

http://www.dailytech.com/HAL+Mech+Suit+Hits+Production+To+Increase+Human+Strength+Tenfold/article14822.htm