Neoweb.nl

Japanse onderzoekers demonstreren 'educatie-robot'

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Japanse onderzoekers demonstreren 'educatie-robot'
« on: December 22, 2009, 02:24:12 PM »
Japanse onderzoekers demonstreren 'educatie-robot'

Onderzoekers van een Japanse universiteit hebben in samenwerking met verschillende Japanse bedrijven een robot ontwikkeld die als leermiddel voor studenten dienst moet doen. De robot is 126cm hoog en weegt ongeveer 15 kilo.

De robotici van het Nippon Institute of Technology hebben de robot ontwikkeld in samenwerking met onder meer robotfabrikant ZMP, dat eerder de Pino-humanoïde robot bouwde. De robot werd zaterdag aan het publiek voorgesteld. Het educatieve platform, dat studenten moet leren robots te bouwen en te programmeren, borduurt voort op de eerdere E-nuvo-robots van ZMP.

De robotici kozen ervoor een forse robot te bouwen om studenten beter voor te bereiden op de ontwikkeling van praktische robots en de problemen die daarbij komen kijken. E-nuvo is een humanoïde robot die met zijn hoogte van 126 centimeter en een gewicht van 15 kilo de omvang van een kind heeft.

De robot kan via een draadloze netwerkverbinding met een pc communiceren en wordt geprogrammeerd middels Microsofts Robotics Developer Studio. Behalve als leermiddel voor studenten robotica zou de robot als 'leraar' op basisscholen ingezet kunnen worden, om kinderen aan robots te laten wennen.

bron: Tweakers.net

zie ook:
http://www.nit.ac.jp/topics/view/436
http://en.wikipedia.org/wiki/PINO
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ik,_Robot_(Asimov)