Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Robotica, Cybernetica en Kunstmatige Intelligentie (AI) (speelgoed, zorg, industrieel) => Topic started by: sparky on May 04, 2008, 12:41:54 PM

Title: Leger VS investeert in ontwikkeling robotspinnen
Post by: sparky on May 04, 2008, 12:41:54 PM
Leger VS investeert in ontwikkeling robotspinnen

BAE Systems heeft een injectie van 25 miljoen euro van het onderzoeksinstituut van het Amerikaanse leger ontvangen, om autonome robots te ontwikkelen die voor verkenningsdoeleinden gebruikt kunnen worden.

BAE Systems zal volgens de overeenkomst met het US Army Research Laboratory een samenwerkingsverband van onderzoekers gaan leiden. In de alliantie, die Micro Autonomous Systems and Technology gedoopt is, zullen wetenschappers van het leger, universiteiten en het bedrijfsleven technologieƫn ontwikkelen die moeten leiden tot miniatuurrobots. De robots zullen worden ingezet om autonoom informatie op moeilijk begaanbaar en gevaarlijk terrein te verzamelen.

Onderzoekers van de universiteit van Michigan zullen een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van microelektronica, de universiteit van Maryland draagt de zorg voor micromechanica en de universiteit van Pennsylvania neemt de autonome aansturing voor zijn rekening. BAE Systems zorgt voor de integratie van de technieken en de alliantie wordt bijgestaan door diverse onderzoeksinstanties waaronder de universiteit van Berkely en het Jet Propulsion Laboratory. Mast moet de komende vijf jaar, met een mogelijke verlenging van nog eens vijf jaar, vooruitgang boeken op gebieden als aƫromechanica, voortbeweging, het verzamelen en verwerken van informatie en miniaturisatie.

bron: Tweakers.net (http://pro.tweakers.net/nieuws/53255/leger-vs-investeert-in-ontwikkeling-robotspinnen.html)

zie ook:
http://baesystems.com/Newsroom/NewsReleases/autoGen_10832814523.html
Title: Re: Leger VS investeert in ontwikkeling robotspinnen
Post by: matti on May 08, 2008, 07:22:57 PM
Deze uitwikkeling is zelfs al uitgebreid.
Ze hebben nu ook libellen die zelfs hun vleugelbewegingen kunnen achterdoen!
Wat simpel lijkt maar een zeer ingewikkelde beweging is.
Deze toestellen zouden vooral voor verkenning gebruikt worden.