Neoweb.nl

Japanse beveiligingsrobot kan net werpen

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Japanse beveiligingsrobot kan net werpen
« on: January 26, 2009, 10:38:48 AM »
Japanse netwerpende robot met mobieltje te besturen

Robotfabrikant Tmsuk en beveiligingsbedrijf Alacom hebben gezamenlijk een prototype ontwikkeld van de T-34. Deze beveiligingsrobot kan op afstand bediend worden via een mobiele telefoon. Over een jaar zal de T-34 te koop zijn.

De robot is ontwikkeld met gebruikmaking van onderdelen van een in de winkel verkrijgbare op afstand bestuurbare auto. Daarnaast is de robot uitgerust met een camera, een infraroodsensor, een microfoon, een led en een speaker. Voorts heeft de T-34 twee door Nippon Koki ontwikkelde netwerpers, waarmee verdachte personen gepakt kunnen worden. De beelden die de robot produceert kunnen via een gewone mobiele telefoon bekeken worden en de T-34 kan via een mobiele telefoon ook bestuurd worden.

De T-34 kan via de infraroodsensor of de microfoon verdachte personen of handelingen detecteren en deze melding kan aan de beveiligers doorgegeven worden. Zij kunnen vervolgens via de aanwezige netwerpers een net over de verdachte heengooien, waardoor deze in zijn handelen beperkt wordt.

Netwerpende robot T-34
De beveiligingsrobot is 52 centimeter breed, 60 centimeter lang en 60 centimeter hoog, en heeft een gewicht van 12 kilo. De T-34 is uitgerust met een accu en kan een snelheid van 10 kilometer per uur behalen. Het apparaat kan zich niet autonoom voortbewegen, maar moet bestuurd worden via de mobiele telefoon.

De robot kent nog een aantal beperkingen, die opgelost zullen worden voordat de robot op de markt komt. Zo kan de T-34 op de aanwezige accu slechts één uur functioneren en is de draaihoek van de robot nog te groot. Verder is het chassis van de robot nog niet al te stevig. De T-34 zal naar verwachting rond de 4500 euro gaan kosten.

bron: Tweakers.net

zie ook:
http://techon.nikkeibp.co.jp/english/NEWS_EN/20090123/164489/