Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Robotica, Cybernetica en Kunstmatige Intelligentie (AI) (speelgoed, zorg, industrieel) => Topic started by: Robert on April 25, 2010, 12:00:41 PM

Title: Robotdierentuin, dierentuin vol met robots
Post by: Robert on April 25, 2010, 12:00:41 PM
Hoe zou het zijn om door een dierentuin te lopen, waar alle beesten vervangen zijn door robots.

Dus grote olifantenrobots, met een dikke rubberhuid die precies zo bewegen als echte olifanten en ook water kunnen opslurpen en met hun oren flappen. En waarbij de ogen camera's zijn, die objecten kunnen volgen en je misschien zelfs ter plekke op de foto kunnen zetten. En dus ook robotgiraffen, robotaapjes, etc.
Om het realistisch te maken zouden de robots ook voorzien kunnen worden van geur (geursynthese) en misschien kunnen we zelfs de voeder- en ontlastingsprocedure nabootsen.
Verder ook robotinsecten, zwemmende robot haaien etc. Gewoon alle dieren vervangen door robots en voorzien van een behoorlijke Kunstmatig Intelligentie (AI), die lijkt op het orgineel.

Als we zo'n project in Nederland/Belgie kunnen realiseren, zou dat een geweldige impuls betekenen voor jonge robotontwikkelaars van over de hele wereld. Daarnaast denk ik dat zo'n park ook nog wel eens commercieel rendabel kan zijn.

En je stimuleert innovatie d.m.v. entertainment.
Title: Re:Robotdierentuin, dierentuin vol met robots
Post by: dvcgraphics on May 25, 2010, 08:57:06 PM
Misschien als de beesten uitgeroeid zijn. (Zou pas erg zijn)
Maar zolang ze bestaan wil ik ze in het echt zien.

Intussen kijk ik graag en met spanning hoe ze ons kunnen helpen met het dagelijks leven.