Neoweb.nl

robothond "Aibo Mind 3" kan praten en geeuwen

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
robothond "Aibo Mind 3" kan praten en geeuwen
« on: October 04, 2005, 10:37:14 AM »
Nieuwe generatie AIBO kan praten en geeuwen

Bron: Sony & Tweakers.net

Sony's nieuwste digitale viervoeter, de AIBO ERS-7 met "AIBO Mind 3", krijgt steeds meer menselijke trekjes: zo kan de nieuwste AIBO praten, een fotodagboek bijhouden en tekst vanaf een website voorlezen. Als de baasjes hun huisdier genoeg stimuleren, moet het hondje zijn vocabulaire zelfs kunnen uitbouwen tot duizend verschillende uitdrukkingen. Volgens Sony zullen hondenbezitters meer betrokken raken bij hun pratende AIBO. Ook typische hondentrekjes zijn AIBO niet vreemd: het hondje kan geeuwen, janken en met zijn achterpoten aan zijn nek krabben.

Net als echte puppies moeten AIBO's eerst opgevoed worden, waarbij de dieren een eigen karakter zullen ontwikkelen. Honden die vertroeteld worden zullen bijvoorbeeld eerder de hulp van hun baasje inroepen, terwijl speelsere varianten zelf op ontdekking uitgaan. Voor mensen die geen interesse in een cyberpup hebben, maar liever meteen een volwassen hond hebben, is er de mogelijkheid om het dier meteen in de volwassen-stand te zetten, omgekeerd kunnen liefhebbers van puppies het beest steeds terugzetten naar de beginstand.

Sony heeft sinds zijn eerste AIBO in 1999 het levenslicht zag maar liefst 150.000 digitale viervoeters verkocht. Aanvankelijk waren het vooral liefhebbers van technologie en jonge mensen die een AIBO kochten. Die groep heeft zich inmiddels uitgebreid met huisvrouwen en senioren. De AIBO ERS-7 met "AIBO Mind 3" is er in drie verschillende kleuren: zwart, wit en champagne. De beestjes zullen eind oktober op de markt komen en ruim 2100 euro gaan kosten.

links:
http://www.eu.aibo.com/1_5_mind.asp?language=en