Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Robotica, Cybernetica en Kunstmatige Intelligentie (AI) (speelgoed, zorg, industrieel) => Topic started by: Digihans on December 05, 2006, 09:38:10 AM

Title: Samsung bouwt mini-Terminator
Post by: Digihans on December 05, 2006, 09:38:10 AM
Samsung bouwt mini-Terminator

Bron: Samsung Techwin & Tweakers.net

Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft een robot gebouwd die autonoom kan signaleren wanneer mensen een te bewaken gebied betreden. Ook aan de beslissing om passanten te beschieten komt geen menselijk ingrijpen meer te pas.

 De Samsung Techwin Intelligent Surveillance and Security Guard Robot is bedoeld om menselijke wachtposten te vervangen: de robot sukkelt niet in slaap, hoeft geen lunchpauzes en is niet om te kopen, aldus het bedrijf. Slimme beeldherkenningssoftware stelt de SGR-A1 in staat om tot op een afstand van vier kilometer overtreders te signaleren, waarbij zowel infrarood- als zichtbaar licht wordt opgepikt. De te ondernemen actie varieert tussen het slaan van alarm en het afleveren van een salvo met ammunitie naar keuze. De gewapende robot, die tegen diefstal van zijn wapentuig beveiligd schijnt te zijn, moet rond de 200.000 dollar opbrengen.

De fabrikant levert gelukkig allerhande 'niet dodelijke' rubberkogels en traangasgranaten, zodat foutjes in de software niet altijd fatale gevolgen hoeven te hebben.  De SGR-A1 zal vermoedelijk zijn debuut maken aan de grens tussen Zuid- en Noord-Korea.

links:
Intelligent Surveillance and Security Guard Robot (http://www.samsungtechwin.com/product/features/dep/SSsystem_e/SSsystem.html)
beelden van een salvo (http://www.youtube.com/watch?v=pMkV8E2re9U)


Wat vindt u van deze ontwikkelingen op het gebied van oorlogs robots??
Title: Re: Samsung bouwt mini-Terminator
Post by: ladorite on May 21, 2007, 12:07:34 AM
Ik heb zoiets al eerder gezien maar dan gemaakt door een amateur met een nep pistool.
Echt gigantisch gevaarlijk. Die dingen schieten dan op alles wat beweegd!!! En altijd raak met precisie. Opzich perfecte bewakers.

Ik zie steeds meer het nut van een EMP wapen... haha als straks alles electronisch is.
Title: Re: Samsung bouwt mini-Terminator
Post by: Digihans on May 21, 2007, 09:41:57 AM
Ik vind dat ook altijd zo raar in films. Dan schieten robots of geautomatiseerde systemen op voortvluchtigen, maar die worden dan niet geraakt?
Title: Re: Samsung bouwt mini-Terminator
Post by: Wim_V on May 21, 2007, 08:06:38 PM
Geautomatiseerd betekent nu eenmaal niet "100% nauwkeurig" ;) De informatie die via sensoren binnenkomt moet door de software geïnterpreteerd worden, dit is zeer moeilijk en vergt zeer veel rekenwerk (dus vertraging). Daarnaast heb je ook nog eens mechanische toleranties en dergelijke...
Title: Re: Samsung bouwt mini-Terminator
Post by: ladorite on May 21, 2007, 10:27:35 PM
Dit kun je wel voorkomen door middel van mensen die dus WEL legaal in het gebied mogen zijn te bewapen met een zender zodat diegene niet als doelwit wordt geïnterpreteerd.

Maar alsnog is dit gigantisch gevaarlijk.
Title: Re: Samsung bouwt mini-Terminator
Post by: Nemisis2003 on October 02, 2007, 10:35:35 PM
Wat ik laatst nog tegen kwam. De Amerikaanse overheid heeft een wet aangenomen die het verbied een autonoom(robot) systeem zelf de beslissing te laten nemen om een persoon neer te schieten.
Heeft iemand daar een ingenieuze maas in de wet gevonden, de robots laten schieten op vijandige wapens (bv. AK 74), de mogelijke "schade" aan een vijandige strijder zouden ze dan als collateral damage rekenen.

Moet je maar een andere gun kopen laten we maar zeggen  O0..........