Neoweb.nl

Bengaalse student ontwikkelt 'tweedehands' robot

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Bengaalse student ontwikkelt 'tweedehands' robot
« on: October 09, 2007, 12:33:16 PM »
Bengaalse student ontwikkelt 'tweedehands' robot
bron: Tweakers.net

Een student uit Bangladesh heeft een robot ontwikkeld uit afvalmateriaal. De humanoïde is in staat om objecten op te pakken, de vloer te dweilen en andere simpele opdrachten uit te voeren.

Volgens Feroz Ahmed Siddiky van de Internationale Islamitische Universiteit in het Bengaalse Chittagong kan zijn 'IRobo' zelfs reageren op spraakcommando's. Zijn creatie heeft desondanks een fractie gekost van het bedrag voor de ontwikkeling van bijvoorbeeld robots van Japanse fabrikanten, aangezien de student de onderdelen bij elektronicazaken en garages bij elkaar heeft weten te schrapen.

'Als IRobo gereed is kan hij ook worden gebruikt voor gevaarlijk werk in bijvoorbeeld kolenmijnen, waar veel ongelukken gebeuren met arbeiders ', vertelde Siddiky aan persbureau Reuters. De student heeft twee jaar aan de robot gewerkt en verwacht nog een jaar bezig te zijn voor deze af is. Hij is momenteel in gesprek met een Australisch softwarebedrijf om commerciële productie van de mens-machine mogelijk te maken. 'Ik hoop dat mensen hem voor minder dan duizend dollar kunnen kopen' , aldus Siddiky.