Neoweb.nl

Stand-up-comedywedstrijd voor robots

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.794
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Stand-up-comedywedstrijd voor robots
« on: August 20, 2007, 09:26:08 AM »
Stand-up-comedywedstrijd voor robots

Bron: [urlhttp://www.pinktentacle.com/2007/08/bots-play-the-fool-at-baka-robocup-2007/]Pink Tentacle[/url] & [urlhttp://life.tweakers.net/nieuws/48964/Stand-up-comedywedstrijd-voor-robots.html]Tweakers.net[/url]

Op 4 november organiseert Yoshimoto Kogyo de Baka RoboCup 2007-competitie in Lumine the Yoshimoto in Tokyo. Robots nemen het tegen elkaar op om de titel 'grappigste robot van het jaar'.

Yoshimoto Kyogo, een van Japans grootste entertainmentbedrijven, wil blijkbaar dat robots van hun saaie, serieuze imago afkomen en daarom organiseert het een competitie voor robots die mensen aan het lachen kunnen maken. Tot 5 oktober kunnen geïnteresseerden hun creatie inschrijven, waarna een jury acht robots zal selecteren die het tegen elkaar opnemen in een avond vol humor. Elke robot krijgt twee minuten de tijd om het publiek te vermaken.

Er worden weinig eisen aan de deelnemers gesteld. Ten eerste moeten ze bewegende delen hebben en ten tweede mogen ze, behalve het laten lachen van mensen, geen nut hebben. Mensen moeten aan het lachen gebracht worden door bewegingen van de robots of verrassende acties. Voor de veiligheid is het niet toegestaan explosies te gebruiken en vonken of vloeistoffen spuiten is ook verboden. De robots moeten kleiner zijn dan 240cm en mogen niet meer dan 100kg wegen.

links
http://en.wikipedia.org/wiki/Yoshimoto_Kogyo
http://www.bacarobo.com/