Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Ruimtevaart en Sterrenkunde in al haar facetten. Van sateliet tot sterrenstelsel => Topic started by: sparky on June 15, 2004, 08:46:03 AM

Title: Chinese vrouw voor 2010 in de ruimte
Post by: sparky on June 15, 2004, 08:46:03 AM
China hoopt voor 2010 haar eerste vrouwelijke astronaut (taikonaut) de ruimte in te sturen, zo meldde de Chinese Media. Het is de bedoeling dat de vrouwelijke astronaute wetenschappelijk onderzoek gaat verrichten aan boord van een nog te realiseren Chinees ruimtestation. De besturing van de ruimtevaarttuigen blijft voorlopig in handen van mannen op de grond. Dit wegens een arbeidsverdeling tussen de seksen. Bij de luchtmacht en burgerluchtvaart werken al wel honderden vrouwen als piloot.
China heeft in oktober 2003 haar eerste bemande ruimtevlucht uitgevoerd. Eind 2005 is een 2e gepland, met 2 taikonauten. Verder staat de bouw van een ruimtestation op het programma.
In maart 2004 maakte de regering bekend op zoek te zijn naar vrouwen als astronaut. Dit op aandringen van een Pan-Chinese Vrouwenfederatie.

orginele bron: AP
bewerking: sparky  ;)