Neoweb.nl

Komen we ooit verder dan onze eigen achtertuin?

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline loadrunner

 • *****
 • 152
 • +23/-0
 • Gender: Male
Re:Komen we ooit verder dan onze eigen achtertuin?
« Reply #50 on: June 14, 2009, 06:07:02 PM »
Ik denk dat als we verder willen, we een zelfstandig ruimteveer moeten creëren, een ruimteveer die niet afhankelijk is van missioncontrol, die zou dan als verkeerstoren moeten gaan dienen, bij landen en opstijgen.

Als je in je auto zit, en je zou elke beweging en elke versnelling moeten melden bij de ANWB, en daar toestemming voor moeten krijgen, en op elke toestemming 10 minuten moet wachten, dat duurt het ongeveer 25 jaar, om van Groningen naar Parijs te rijden.

Snelheid is niet het grootste probleem, zet een advertentie neer, en geef een beloning van 1 miljard euro voor de persoon die de aandrijving bedenkt die functioneel en zuinig snelheden tot 80% lichtsnelheid haalt.

Dan een ruimteveer, die net als bij de "enterprise" van de bekende serie, schilden heeft die ruimtevuil tegenhouden bij enorme snelheden.
En een klimaatsupport, en voedsel waar lucht en water worden gerecycled.

En de bekende problemen met zwaarte kracht, die bij het ontbreken ervan je spieren en botten laat verdwijnen, in elk geval ze zijn na lange tijd niet meer functioneel voor zwaartekracht.

Maar dat is niet het grootste probleem.

Wat zouden wij doen als een stam van inboorlingen in het midden van de bushbush, ineens een atoomwapen heeft gemaakt. Dan Staan we ineens in hoogste staat van paraatheid.

Als zoiets nu bij ons het geval is. We worden al duizenden jaren bekeken door intelegente rassen die al interstellair reizen.  Nu zijn we nog net zo belangrijk als een hoop mieren die vechten om de pot met suiker. Maar als we ook ineens de ruime in kunnen, en de planeet kunnen bereiken van die andere intelegente wezens, Dan krijg je wat. Worden we vernietigd, omdat we een bedreiging zijn? net als die mieren, die wij uitroeien omdat we nu hun suikerpot in en uit lopen?  Of laten ze met één a4tje zien dat we verkeerd bezig zijn, en dan denklen van" oh ja we moeten niet vervuilen en oorlog voeren"

De technologie is niet het probleem, die komt er wel. 
Als alles gemakkelijk gaat, hebben we niets te doen.

Offline D.Heusden

 • *****
 • 408
 • +28/-5
 • van nanotechnologie tot ruimtevaart
Re:Komen we ooit verder dan onze eigen achtertuin?
« Reply #51 on: June 19, 2009, 09:05:59 AM »
Voor zulke grote projecten zijn mensen met visie nodig. En heeel veeel geld om het te realiseren.

Maar als we echt willen, dan bouwen we binnen 10 jaar een enorme lift naar de ruimte, die bijna gratis ruimtereizen mogelijk maakt.

Je kan zo'n lift ook op verschillende plaatsen omhoog houden met grote waterstofbalonnen.
Of bouw gewoon een lanceer platform op een grote waterstofballon, en takel er mensen en goederen naar toe.

Offline microman

 • *
 • 22
 • +5/-0
 • Neoweb:Innovatie, Technologie, Duurzaamheid & Milieu
Re:Komen we ooit verder dan onze eigen achtertuin?
« Reply #52 on: July 13, 2009, 04:35:26 PM »
met google earth kan je de zandkorreltjes al tellen op mars.
en goeie kwaliteit