Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Ruimtevaart en Sterrenkunde in al haar facetten. Van sateliet tot sterrenstelsel => Topic started by: Digihans on October 08, 2010, 09:06:46 AM

Title: Miljardenstrop dreigt voor Europese gps-tegenhanger Galileo
Post by: Digihans on October 08, 2010, 09:06:46 AM
Miljardenstrop dreigt voor Europese gps-tegenhanger Galileo

De Duitse regering verwacht dat het Europese Galileo-project ook op de lange termijn verlies zal lijden. Het navigatie-project zou zeker 1,5 miljard euro meer kosten dan was afgesproken en op zijn vroegst in 2017 operationeel zijn.

Zelfs als het navigatiesysteem bij de start direct kan worden ingezet en het 100 miljoen euro aan inkomsten genereert, moet er jaarlijks nog 750 miljoen euro worden bijgelegd. Dit staat in een bericht van de Duitse regering dat de Duitse Financial Times in handen heeft.

Kosten van het Galileo-project
Het nieuws document geeft voor het eerst inzicht in de kosten van het Galileo-project. Tot nog toe was alleen bekendgemaakt dat de jaarlijkse kosten 250 miljoen euro zouden zijn. De Duitse regering denkt dat de kosten echter ver boven dat bedrag uitkomen. In de komende 20 jaar zal het systeem naar verwachting nog 20 miljard euro kosten.

De eerste Galileo-satelliet wordt, naar verwachting van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA, in het derde kwartaal van 2011 gelanceerd. Het project wordt in 2017 of 2018 voltooid. Als het Galileo-project dan daadwerkelijk is afgerond, zal het ruim tien jaar later klaar zijn dan wat in eerste instantie met de deelnemers was afgesproken. In 2007 beloofde de ESA nog dat Galileo in 2013 operationeel zou zijn.

bron: Tweakers.net (http://tweakers.net/nieuws/70097/miljardenstrop-dreigt-voor-europese-gps-tegenhanger-galileo.html)

Zie ook:
http://www.ftd.de/unternehmen/industrie/:navigationssatellit-galileo-projekt-wird-zum-milliardengrab/50179534.html
Title: Re: Miljardenstrop dreigt voor Europese gps-tegenhanger Galileo
Post by: Robert on August 16, 2013, 04:28:57 PM
Als je op zoek bent naar een kleine GPS-tracker (http://mygpstracker.nl) kijk dan eens op mygpstracker.nl

Ook ideaal als kinder GPS-tracker (http://mygpstracker.nl/gps-trackers/kinder-gps-tracker-volgsysteem) of Auto  GPS-tracker (http://mygpstracker.nl/gps-trackers/My-GPS-Auto-Tracker).

De GPS tracker van MyGPSTracker is de beste GPS tracker van dit moment. Lange accuduur, (spat)waterdicht en een nauwkeurig bereik. De GPS tracker kan ook gebruikt worden voor het volgen van personen en objecten. Met de magnetische houder, kan de GPS tracker eenvoudig 'onder' een voertuig geplaatst worden.