Neoweb.nl

Mogelijke buitenaards leven ontdekt

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Mogelijke buitenaards leven ontdekt
« on: March 24, 2011, 09:01:25 AM »
Mogelijke buitenaards leven ontdekt

Fossielen leveren bewijs
De kogel is door kerk, althans daar lijkt het op. Een vooraanstaand astrobioloog van NASA Richard B. Hoover heeft het bewijs voor buitenaards leven ontdekt. Hij beweert dat hij fossielen van microscopisch leven heeft gevonden in een zeldzame klasse meteorieten, zogenaamde koolstofhoudende chondrieten. De ruimtestenen behoren tot de oudste uit ons zonnestelsel.

Hij brak stukjes van de meteorieten af en onderzocht die onder sterke elektronenmicroscopen. Volgens de wetenschapper uit Alabama lijken de gevonden bacteriën op de aardse blauwalg (cyanobacterie).

Gebrek aan stikstof
Uitvoerige tests hebben echter aangetoond dat de levensvormen niet van onze planeet komen. De fossielen bevatten volgens Hoover namelijk een opvallend gebrek aan stikstof, een essentieel bestandsdeel voor aards leven.

Zijn collega Rudy Schild, een wetenschapper van Harvard-Smithsonian Centrum voor Astrofysica, concludeert: “De gevolgen van het onderzoek zijn dat leven overal in het universum te vinden is en leven niet op Aarde is ontstaan, maar waarschijnlijk van andere planeten komt.”

Niet te vroeg juichen
We moeten echter niet te vroeg juichen, want Hoover heeft vaker vergelijkbare testresultaten naar buiten gebracht en tot dusver is uit verder onderzoek niet gebleken dat het daadwerkelijk om buitenaards leven ging.

Schild heeft inmiddels talloze experts uitgenodigd om de claim van Hoover te onderzoeken. De eerste resultaten van de tegenonderzoeken worden vanaf maandag 7 maart verwacht. Tot dusver reageert de wetenschapswereld sceptisch.

Leven op Mars
Hoover is namelijk niet de enige wetenschapper die denkt dat hij buitenaards leven in meteorieten heeft gevonden.

In 1996 publiceerde David McKay, een NASA-collega van hem, een onderzoek waarin hij beweerde leven van Mars in soortgelijke meteorieten te hebben gevonden. Dit heeft echter niet geleid tot een absolute aanname dat buitenaards leven mogelijk is.

bron: msn.nl

Nante Hermans

Re:Mogelijke buitenaards leven ontdekt
« Reply #1 on: April 27, 2011, 09:43:40 PM »
Ik denk dat de kans zeer rieel is dat er buitenaards leven bestaat . Zoals nu aangetoond in dit onderzoek .
Maar er zijn nog meer mogelijkheden zoals de planeet 581 mg die zou perfect van zijn moederster moeten liggen zodat er zuurstof een dichte atmosfeer en waterstof zou kunnen zijn een aantal problemen zijn bv. : de planeet draait niet om zijn eigen as , het is er zeventig graden warm is en dat ze alleen bereikbaar is met een rakket op lichtsnelheid . Maar een andere theorie is misschien betrouwbaarder die theorie is ons namelijk gegeven door de Hubble het houd in dat er een planeet is gevonden met zuurstof op . Maar jou theorie vind ik knap we vinden hier eigenlijk de eerste vorm van leven buiten onze aarde . Het is een grote stap naar verder onderzoek in de Astro of Exobiologie .