Neoweb.nl

Nieuwe technieken in de ruimtevaart

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bashanna

 • *****
 • 774
 • +55/-6
 • yourney to the future
Nieuwe technieken in de ruimtevaart
« on: February 10, 2009, 03:09:02 PM »
Welke nieuwe technieken zijn er de afgelopen ingezet voor de ruimtevaart? Zijn er nieuwe materialen ontwikkeld in de ruimtevaart? Of nieuwe ruimtevaarttechnieken? Zijn er nieuwe ontdekkingen gedaan dankzij de ruimtevaart?

Ik heb nog steeds het idee dat de huidige stand van de ruimtevaart techniek niet veel verder is dan 10 jaar geleden. Of is de ruimtevaartechnologie al wel een stuk verder ? en op welk gebied?

Offline andre1965

 • *
 • 6
 • +2/-0
Re:Nieuwe technieken in de ruimtevaart
« Reply #1 on: February 28, 2009, 12:05:38 AM »
Het gaat volgens mij erg traag. Wat mij vooral verbaast is dat de NASA pas over 10 jaar weer naar de maan zal gaan. Het lijkt er op dat men alle kennis en ervaring van de vorige maanreizen vergeten of kwijt is.
Ik las dat men gebruik gaat maken van dezelfde maanlanders als in het Apolloproject, met beperkte aanpassingen maar zonder al te veel technologische vernieuwingen. Dus mét een enorme draagraket met dito antieke brandstoftanks.
Hoe is het mogelijk dat in al die jaren zó weinig progressie is geboekt ? Als je ziet welke ongekende ontwikkelingen zich in technisch opzicht hebben voorgedaan (neem bijv. computers), dan is het uitermate teleurstellend dat dit in de ruimtevaart niet zo is. Nog steeds, na 33 jaar, vliegt men met totaal verouderde spaceshuttles. Dat zijn bovendien vluchten die enorm duur en inflexibel en ontzettend veel voorbereiding en nazorg kosten. Bovendien kun je het nauwelijks serieuze ruimtereizen noemen, omdat de shuttles zeer dicht bij de aarde blijven.

Waar wat meer vooruitgang in lijkt te zitten is in de onbemande ruimtevaart. Maar ook daar kost het ongekend veel moeite om een marslander neer te zetten, die bovendien ook nog eens ontzettend veel tijd nodig heeft om op Mars te arriveren. En dan is Mars nog een zeer naaste buur.

Ik vraag me af of er écht geen ontwikkelingen zijn of dat het probleem meer zit in het feit dat men alles geheim houdt voor andere ruimtevaartnaties.

Het is raar : computers en bijvoorbeeld mobiele telefoons zijn nu veel verder dan men 40 jaar geleden in de verste verte maar kon bevroeden (onze huidige techniek zou in die tijd voor 22e-eeuwse technologie worden beschouwd), maar qua ruimtevaart zijn we ogenschijnlijk niets opgeschoten. Daarvan dacht men destijds dat we nu minstens op de maan zouden wonen !

Offline merkator

 • *****
 • 330
 • +25/-4
 • Zeker Weten? Neoweb.nl...
Re:Nieuwe technieken in de ruimtevaart
« Reply #2 on: March 02, 2009, 12:43:19 PM »
tja, het lijkt er wel op.
Volgens sommigen is het ook maar de vraag of de maanlanding echt was of niet. Het kan net zo goed in scene gezet zijn.
Maar ik denk dat het grote probleem bij ruimtevaart het financieel gewin is.

Wat valt er nou echt te verdienen aan ruimtevaart?
De meeste ruimtevaart projecten worden gefinancieerd door overheden en wetenschappers (dus alsnog overheden.

Slechts in enkele gevallen zijn private ondernemingen gebaat bij de lancering van tv- en communicatie satellieten.

Pas als er echt financieel gewin in het spel is, zal de innovatie op het gebied van ruimtevaart sprongen maken.

Dat zie je nu ook met duurzame energie. Nu het financieel aantrekkelijk wordt om 'groen' bezig te zijn, volgen het aantal innovaties op het gebeid van duurzame enenergie zich in rap tempo op.

Dus maak ruimtevaart aantrekkelijk! Ruimtevaart toerisme, hotels in de ruimte, een sportcentrum op de maan.

Ook de X-Prize zorgt voor innovatie op het gebied van ruimtevaart door geld te geven aan de winnaars die een goedkope bemande raket weten te lanceren.


Nante Hermans

Re:Nieuwe technieken in de ruimtevaart
« Reply #3 on: May 26, 2011, 08:43:34 PM »
Ja inderdaad maar ik vind dat de onbemande ruimtevaart voluit voorruit gaat in zijn evolutie maar dat zorgt niet voor meer aantrekking omdat het niet bemand is . We moeten het inderdaad aantrekkelijk maken en of die maanlanding echt was is zo goed als zeker heel Amerika keek er toen naar en de voetstappen van de astronauten kan je zien met een goede telescoop en de evolutie bij bemande ruimtevaart ging echt niet voorruit want de NASA maakt bijna geen nieuwe toestellen als ze die maken is het eenmalig en enorm duur ze zouden een beter constant niveau meten houden en ruimteschepen maken die niet duur zijn waardoor er veel meer mogelijkheden komen in de ruimtevaart .