Neoweb.nl

NASA wil Marsstenen naar aarde halen

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pimduijst

  • **
  • 72
  • +3/-0
NASA wil Marsstenen naar aarde halen
« on: May 21, 2010, 03:27:31 PM »
NASA wil Marsstenen naar aarde halen
AMSTERDAM - Het afgelopen decennium stond de verkenning van Mars door NASA in het teken van de zoektocht naar water.Tekenen van water zijn sindsdien gevonden in stenen, minerale afzettingen en op beide polen.

Nu willen wetenschappers zich weer richten op de zoektocht naar leven.

Deze keer wil de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie stenen en bodemmateriaal terugbrengen naar de aarde.

Hier kunnen deze monsters worden onderzocht op de aanwezigheid van bacteriën of chemische en biologische componenten die alleen kunnen worden verklaard als voortkomend uit iets levends.

NASA kan een dergelijke missie financieel niet alleen aan. Daarom hebben de Amerikaanse en Europese ruimtevaartorganisaties de handen onlangs ineengeslagen. Aan de missie hangt een prijskaartje van tien miljard dollar (8,1 miljard euro).

bron:nu.nl

Offline loadrunner

  • *****
  • 152
  • +23/-0
  • Gender: Male
Re:NASA wil Marsstenen naar aarde halen
« Reply #1 on: May 24, 2010, 03:22:06 AM »
Als wij nu eens Aardse stenen naar mars brengen, die microorganismen, mineralen en dna bevatten.

Mocht er ooit eens iets gebeuren hier, dan is er een grote kans dat als Mars over een miljard jaar ineens wél genoeg zonnewarmte krijgt, kan gaan evolueren. In de hoop dat er 850 miljoen jaar later een ras ontstaat die ons planeetje vind, en ziet dat zij in feite van hier komen...

Maar dan vraag ik me af, hoe kan je een ras waarschuwen voor de gevolgen van vervuiling. Maken we dan gebouwen die de jaren weerstaan, en waar de essentie ineens van duidelijk is als ze het getal "pi" hebben berekend? Of ... ik vraag het me af...
Als alles gemakkelijk gaat, hebben we niets te doen.