Neoweb.nl

SpaceShipTwo maakt eerste bemande solo-testvlucht

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
SpaceShipTwo maakt eerste bemande solo-testvlucht
« on: October 14, 2010, 11:52:26 AM »
SpaceShipTwo maakt eerste bemande solo-testvlucht

SpaceShipTwo van Virgin Galactic heeft zijn eerste bemande solo-testvlucht gemaakt. Nadat het private ruimteschip loskwam van zijn moederschip, White Knight Two, maakte het futuristisch uitziende toestel een zweefvlucht van 11 minuten.

Zeven maanden geleden maakte Virgin Galactics SpaceShipTwo, oftewel VSS Enterprise, zijn eerste vlucht maar toen bleef het ruimteveer nog bevestigd aan zijn moederschip, White Knight Two. Zondag volgde daarop de eerste bemande solo-vlucht. Op een hoogte van 13.700 meter kwam het toestel los van de onderkant van het moederschip, waarna het in 11 minuten naar de landingsplek van de Mojave Air and Spaceport zweefde.

"Het was een genot om de VSS Enterprise te besturen, vooral als je beseft dat het toestel niet alleen ontworpen is om met Mach 3,5 richting de ruimte te gaan, maar dat het ook een van de weinige zweefvliegtuigen is die op grote hoogte kan vliegen", vertelt Pete Siebold, die samen met co-piloot Mike Alsbury aan het stuur zat.

Als het ruimteveer dat wordt gebouwd door het bedrijf Scaled Composites definitief gereed is, moet het passagiers naar een hoogte van 100 kilometer brengen, waar ze een paar minuten gewichtloos zullen zijn en een blik op de aarde kunnen werpen. Virgin Galactic zou al honderden kaarten à 200.000 dollar per stuk verkocht hebben en de eerste particuliere astronauten zouden naar verwachting van Virgin-ceo Richard Branson binnen 18 maanden hun vlucht kunnen maken.

bron: Tweakers.net

Zie ook:
http://www.virgingalactic.com/news/item/vss-enterprise-completes-first-manned-glide-flight/
http://www.virgingalactic.com/